Кабінет міністрів прийняв політичне рішення перейти на повну монетизацію вже в цьому році.

Сьогодні у нас 4 мільйона одержувачів субсидій, середній розмір субсидії становить 1,5 тис. грн. Тобто 6 млрд грн у місяць ми будемо видавати готівкою – передають слова міністра соцполітики Андрія Реви в прес-службі відомства.

Торкнеться нововведення тих, хто оформив знижку до жовтня 2018-го (перед початком опалювального сезону). Якщо звернулися за субсидією пізніше, отримати "знижку" можна буде, як і зараз, в безготівковій формі.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Згідно з даними Державної служби статистики, у листопаді 2018-го з субсидією в Україні було близько 3,5 млн сімей. Вони в березні можуть претендувати на монетизированну пільгу. Як і раніше, субсидія залишається цільової допомогою, тобто витрачати її потрібно тільки на виплату комуналки, а ось "здачу" (якщо економити на " комуналці і витрачати менше, ніж виділили) можна буде залишити собі. Але контролювати цей процес буде складніше.

У людей з відкритими рахунками в банках, гроші прийдуть на державний "Ощадбанк", інші – через "Укрпошту". Розмір субсидії буде залежати від багатьох факторів: доходу, кількості членів сім'ї, вартість комунальних послуг у конкретному регіоні. У Мінсоцполітики підрахували, що в середньому вони виділяють на одного субсидианта 1,5 тис. грн.

Нагадаємо питання отримання субсидії на оплату комунальних послуг стає актуальним ближче до опалювального сезону. Серед іншого, її отримання буде залежати і від доходу сім'ї, яка претендує на знижку.

Про це повідомляє Міністерство соціальної політики.

Як повідомляв раніше Знай.uа Міністерство соціальної політики запустило електронний реєстр субсидиантов, який дозволить виявити недобросовісних одержувачів субсидій. В системі вже 50 тисяч українців.

Про це повідомляють ЗМІ.

Поступово позбавляємося від хаосу у сфері субсидій, і цей процес стає ще більш динамічним. Зокрема, вже з січня 2019 відбудеться монетизація пільг, а поки є можливість перевіряти людей через електронний реєстр.

Також Знай.uа писав про те, що у Міністерстві соціальної політики України нагадали про нові правила призначення субсидій на комуналку, які діють з 1 травня 2018 року.