З початку березня 2019 року українці отримають більші пенсії. Влада обіцяє підняти виплати на 17-20% і, починаючи з цього року, пенсії будуть перераховуватися щорічно в автоматичному режимі.

Про це в ефірі одного з телеканалів розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

"Це одна з головних позицій реформи, яка була введена. Тепер, незважаючи ні на що, в березні місяці, щорічно 1 березня, буде проводитися осучаснення пенсійних виплат. Вперше за останні 5-7 років ми прийшли до такого процесу, коли можемо гарантувати осучаснення пенсій всім категоріям громадян", – зазначив віце-прем'єр.

пенсіонери

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще


За словами чиновника, ситуація кричуща її слід негайно виправляти, адже багато років поспіль українці взагалі не бачили перерахованих пенсій.

"Останнє осучаснення відбулося в жовтні 2017 року. Але треба згадати, що до цього моменту 7 років не було жодного перерахунку і осучаснення пенсій", – сказав він.

гроші


Представник уряду також додав, що хвилюватися через нестачу коштів у зв'язку з перерахунком не варто, в бюджеті цей момент враховано.

злидні

"Необхідний ресурс для підвищення пенсійних виплат є", - зазначив Розенко.

Нагадаємо, Павло Розенко заявив, що перерахунок пенсій здійснюватиметься щороку і виплати зростатимуть. А через кілька років пенсіонери зможуть отримувати суму рівну середній зарплатні.

Як повідомляв портал Знай.ua, Рева пояснив, що буде з пенсіями українців, які мають великий трудовий стаж, але при тому мали низьку зарплату.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні змінили правила передачі майна у спадок. Який податок застосовується при даровизні найближчим родичам.

Дивіться: Пенсії в Україні. Що змінила пенсійна реформа