МОЗ України за 4 роки співпраці з міжнародними організаціями вдалося повністю перекрити корупціонерам доступ до бюджетних коштів у сфері закупівлі ліків. Про це заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Так, у 2017 році в порівнянні з цінами 2014 року з програми дитячої онкології 84% препаратів закуплено набагато дешевше, ніж було раніше. Це означає, що більше маленьких пацієнтів змогли отримати безкоштовне лікування.

"В минулому році вдалося майже повністю покрити заявлену потребу регіонів у закупівлі ліків. В цьому році забезпеченість з дитячої онкології також буде збільшуватися - у Державному бюджеті 2019 закладено 631 млн грн. Ці кошти будуть витрачені на закупівлю ліків, медичних виробів та реагентів. Крім державного фінансування, кошти виділяються також з місцевих бюджетів", - підкреслює Супрун.

Раніше повідомлялося, що Проект постанови про присвоєння Уляною Супрун повноважень міністра готували на комп'ютері народного депутата від Оппоблока Олександра Долженкова.

Популярні новини зараз

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу

Показати ще

Варто відзначити, що Олександр Довженко - нардеп від фракції "Опозиційний блок", який за інформацією журналістів працює під крилом олігарха Ріната Ахметова і є його довіреною особою.

Також варто додати, що постанова зареєстровано 8 лютого 2019 року. У ньому серед іншого пропонується визнати, що дії Супрун завдають шкоди інтересам українського народу і держави.

Нагадаємо, Сергій Шахов розповів про "супруновском геноцид" у школах. Політик озвучив головну проблему всіх українських шкіл.

Як повідомляв Знай. ua, Гордон розповів про "покровителів" Супрун. Дмитро Гордон також висловився про діяльність Уляни Супрун і реформи, які вона встигла виконати.

Знай. ua писав, що Мосійчук анонсував нові судилища над Супрун. Судова комедія продовжиться.