Багато відомих марок віскі можуть незабаром зникнути з українських магазинів.

Про це заявили в Європейській бізнес-асоціації (ЄБА), передає "ХВИЛЯ".

Законодавче визначення поняття "віскі" в Україні суперечить нормам ЄС, передає ЄБА. Так, закон визначає віскі як алкогольний напій із вмістом спирту від 35% до 45% об'ємних одиниць, тоді як в Європі мінімальна концентрація спирту в віскі становить 40%, а верхньої межі немає.

Український законодавець вказує, що віскі повинен бути виготовлений за коньячною технологією, тоді як його виробляють шляхом перегонки сусла.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Згідно з даними ЄБА, обмеження торкнеться імпорту більше 1 тис. видів продукції. Так, за минулий рік в Україну імпортовано 69 тис. л віскі з вмістом спирту більше 45% (у грошовому еквіваленті – 170,96 млн грн).

ЄБА просить парламент до 1 липня 2019 року, коли зазначений закон вступає в силу, прибрати або збільшити до 70% верхню межу вмісту спирту в новому визначенні віскі.

"Віскі, міцність якого буде перевищувати встановлений законодавством України поріг 45%, буде вважатися неякісною і небезпечною продукцією. Напис на пляшці іноземного віскі, хоча і буде відповідати міжнародним стандартам, не буде відповідати вимогам українського законодавства і підлягати утилізації". відзначили в ЄБА

Також в асоціації відзначили, що подібні зміни негативно впливають на легальний ринок міцного алкоголю і нагадали, що нелегальний ринок вже складає більше 50%.

Нагадаємо, що експерти порахували, як змінилася купівельна спроможність українців за рік і скільки продуктів можна купити на середню зарплату.

Як повідомляв портал Знай.uа, українців попередили про подорожчання ліків в аптеках.

Також Знай.uа писав про те, що популярный в Україні інтернет-провайдер "Ланет" скасував старі тарифи, абонентів переведуть на дорожчі.