У понеділок, 11 лютого, майже по всій території України синоптики прогнозують суху, хмарну погоду. Тільки в західних регіонах країни очікується дощ. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, температура вночі становитиме 0−2° тепла в західних і південних областях, в інших регіонах України буде близько 1−5° морозу. Вдень прогнозують 5−8° тепла в південних і західних регіонах, в інших частинах країни 1−4° тепла. Вітер південно-західний і південно-східний 7−12 м/сек.

карта Укргідрометцентру на 11 лютого

Погода 11 лютого в містах України

У Києві 11 лютого без істотних опадів. Температура повітря вночі 1−3° морозу, вдень 2−4° тепла.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

У Львові в понеділок синоптики обіцяють опади у вигляді дощу. Вночі температура повітря очікується 1−3° тепла, вдень 5−7° вище нуля.

В Одесі прогнозується хмарність. Температура вночі 0−2° тепла, вдень стовпчики термометрів покажуть 6−8° тепла.

У Дніпрі в перший робочий день тижня без істотних опадів. Вночі температура повітря складе 1−3° морозу, вдень очікується плюс 2−4° тепла Цельсієм.

У Харкові 11 лютого буде хмарно з проясненнями. Температура вночі 1−3° морозу, вдень 1−3° вище нуля.

У Карпатах в понеділок пройдуть дощі. Температура повітря вночі від 0° до 4° тепла, вдень 5−7° вище нуля.

Крім того, геомагнітна обстановка в Україні у понеділок, 11 лютого, буде відносно спокійна. Протягом доби очікуються невеликі збурення.

Народний прогноз погоди в Україні

11 лютого відзначається перенесення мощів святого Ігнатія Богоносця. У минулі часи в цей день наші пращури слухали ліс: якщо він шумів, вони чекали на відлигу. Вважається, що з 3 по 11 лютого проходить сім морозних ранків, коли мороз особливо лютує. Погода у цей день часто бувала мінливою, тому про неї говорили: "і теплом приголубить, і морозом вдарить".

Нагадаємо, синоптики розповіли, що на територію України насувається новий сніговий циклон, який пожене перед собою теплий атмосферний фронт. Так, 12 лютого циклон з дощами і аномальними снігопадами накриє майже всю країну.

Як повідомляв портал Знай.uа, в горах Прикарпаття в понеділок буде зберігатися небезпека сходу снігових лавин. Зокрема, рятувальники відзначили, що масштабна відлига може спровокувати сходження лавини.

Також портал Знай.uа писав, що народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на березень 2019. Раніше він повідомляв, що лютий в Україні буде досить морозним, особливо в середині місяця.