Весна серед зими – феномен, який вже закрався в Україну, і про який тут і там трублять синоптики. І Укргідрометеоцентр, і відомий синоптик Наталя Діденко одностайні: українців чекає «весняна романтика». Місцями мокра і сльотава, але така бажана після виснажливої зими.

Зупинимося на прогнозах Наталки Діденко. На своїй сторінці у Facebook синоптик у четвер, 7 лютого, розповіла своє «бачення» погодного майбутнього.

Атмосферний фронт, який загрожував Україні дощем і мокрим снігом, розчинився над Польщею. Про це в четвер, 7 лютого, повідомляє Бізнес.Медіа з посиланням на Facebook-сторінку синоптика Наталки Діденко.

"Погода змінюється, як вітер навесні. І, між іншим, прогнози погоди в різних прогностичних моделях, шанованих навіть, теж. Ще вчора всі сумували під сірими хмарами, сьогодні вже сонечко освітило далекі куточки в будинку і відразу стало видно, з якого місця починати велику весняну прибирання. Ще вчора атмосферний фронт погрожував на вихідні України дощем і мокрим снігом, сьогодні він, підібгавши хвіст, розчиниться над Польщею", - написала Діденко.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

За прогнозами синоптика, 8 лютого в Україні "антициклон з романтичним ім'ям Chloe" принесе суху погоду з мінливою хмарністю. При цьому Діденко уточнила, що від свого ппредыдущего прогнозу про похолодання, вона не відмовляється - вночі українців чекає 1-6 градусів, а місцями навіть -5-10 градусів морозу.

Кінець зими видасться дещо суворішим: циклони покатають українців на морозних «гойдалках», вегетатикам варто поберегти своє здоров'я особливо трепетно. Такий прогноз раніше публікував Знай.иа.

Харківський бабак Тимко Третій визначився з прогнозом на кінець зими - початок весни. Так, за інформацією Тимка, украинцев чекає аж цілих п'ять холодних тижнів, після яких прийде справжня весняна погода.

Варто відзначити, що атмосферний фронт, який обсипав Україну мокрими снігопадами, вже своє відгуляв.

У найближчий тиждень в країні погодних потрясінь не очікується. Температура буде потроху знижуватися, розповів начальник відділу метеопрогнозів Гідрометцентру Владислав Білик. Водночас синоптик Наталія Діденко передбачає, що з 10 лютого можливо невелике потепління.

Так, за словами Діденко, тільки в Харківській та Сумській областях очікується невеликий сніг. Найближчої вночі температура повітря очікується від -1 до -5 градусів, завтра вдень від -1 морозу до +3 тепла, а на півдні України очікується від +3 до +8 градусів тепла.

Нагадаємо, сьогодні народне свято Григор'єв день 7 лютого: повір'я і прикмети.

Як повідомляв Знай.uа, сьогодні в православ'ї День Григорія Богослова 7 лютого: історія та традиції свята.

Знай.uа писав, 7 лютого: яке сьогодні свято.

Дивіться по темі: Антициклон - область підвищеного тиску