На Львівщині померла жінка після складної операції, на яку збирали кошти з усієї України. Сиротами залишилось п'ятеро дітей.

Про це пише видання Zaxid.net.

Про смерть жительки міста Судова Вишня Юлії Кавій стало відомо, 4 лютого.

У квітні минулого року їй пересадили серце та легені. Операцію робили в Індії у квітні 2018-го. На це збирала кошти вся Львівщина, частину також оплатила держава. Про трагедію розповіла керівник благодійного фонду "Сестри Даліли" Оксана Куліш.

Популярні новини зараз

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням

ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Показати ще

Керівник фонду уточнила, що серце українки зупинилось у відділенні кардіохірургії Львівської обласної клінічної лікарні. У жінки залишилось п’ятеро дітей.

Як стало відомо, складна операція з трaнсплантації серця та легень пройшла успішно. Донором була молода людина. Але, як говорять медики, вдала трaнсплантація – це лише 50% успіху, шанси повністю стати на ноги також дуже залежать від відповідного догляду за хвoрою, в тому числі харчування, спеціально підібрана підтримуюча тeрапія тощо.

Згодом жінка знову потрапила на лікарняне ліжко через пнeвмонію.

39-річна Юлія Кавій хвoріла на легеневу гіпeртензію.

Операцію з трaнсплантації серця і легень Юлі провели у клініці "Gleneagles Global Hospital". Загалом з України до клініки надійшло 147 тис. доларів. Також фінансову підтримку Юлії Кавій надали небайдужі громадяни. Вони зібрали гроші на переліт та відкриття віз для пацієнтки та лікаря, який її супроводжував до Індії.

Нагадаємо, у мережі кияни показали просто нестерпні умови однієї з лікарняних палат столичної лікарні. І стан приміщення залишає бажати кращого. Справа навіть не в чистоті, а знаходиться в таких умовах, тим більше хворим людям, просто небезпечно для здоров'я і навіть життя.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, чому спалах кору набрав таких загрозливих масштабів та що потрібно робити вже сьогодні.

Також Знай.ua писав про те, що в Росії схопили лікаря, який виявився маніяком та розчленовував людей.

Дивіться: Чи запрацює в Україні програма з трансплантації органів від неродинного донора