В українській столиці підрахували борги по виплаті зарплат. Так, у Києві сума заборгованості склала 145 мільйонів гривень. З цих грошей більше 50% - 97,6 млн грн, які заборгували економічно активні компанії.

Про це стало відомо завдяки даним Головного управління статистики Києва.

зарплата

За інформацією експертів, основну частину коштів заборгували підприємства в Печерському (28,9%), Шевченківському (18,7%) та Оболонському (14,4%) районах.

зарплата

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Варто нагадати, що пенсії українцям на початку нинішнього року підвищили на незначну суму, максимум на 172 гривні, однак не всі українці отримали надбавку. У Пенсійному фонді України в Харківській області пояснили, що з січня поточного року виплати підвищили тільки тим пенсіонерам, які досягли 65-річного віку і чий трудовий стаж не менше 30 років для жінок та 35 для чоловіків.

Згідно зі словами головного управління ПФ в Харківській області Тетяни Піпченко, мінімальні виплати для цієї категорії пенсіонерів не можуть бути нижче 40% від мінімальної заробітної плати. Піпченко підкреслює, що ця сума складає вже не 1497 грн, а 1669,2 грн. Адже мінімальна зарплата із січня 2019 року зросла з 3723 до 4173 гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що чиновники збільшили для українців соціальні виплати по вагітності, проте не змінили виплати по тимчасовій непрацездатності. Зазначається, що з 2019 року діють нові розміри допомоги.

"Розмір допомоги по вагітності складе 17 000 гривень, тоді як раніше майбутні мами отримували 15500 гривень. Збільшився розрахунок з мінімальної заробітної плати. Якщо в 2018 році він становив 122,31 гривень, в 2019 році він став 137,09 грн", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Полторак похвалився зарплатою $1000 в армії: українські воїни в курсі?

Як повідомляв Знай.uа українцям показали зарплати депутатів і міністрів: волосся дибки, так і живемо.

Знай.uа писав, тарифи, євробляхи, валюта і зв'язок: за що і на скільки більше заплатимо в лютому.