Середня зарплата українців зросла майже на 25% й нині становить 9218 грн. Про це написав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці у Facebook.

“Економіка України стабільно зростає 11 кварталів поспіль. А значить, створюється більше робочих місць, виникає конкуренція між роботодавцями. Як наслідок, з’являється потреба в професіоналах, яким готові платити гідну зарплату”, - йдеться у повідомленні.

Зросла сума середньої зарплатні за жовтень. Однак порівняно з вереснем, сума збільшилася всього на 176 грн. Найвищий рівень зарплат зареєстрований в Києві, де середня зарплата склала 13 850 гривень/місяць. Найнижчий рівень зафіксований у Чернівецькій області, де середня зарплата склала 7 128 гривень/місяць.

За прогнозами Кабінету міністрів України, показник середньої зарплати має сягнути позначки в 10 тис. грн. У проекті Державного бюджету на 2019 рік уряд закладає показник мінімальної зарплати на рівні 4170 грн.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Показати ще

При цьому зростає також плата за комунальні послуги та ціни різноманітних товарів. Стало відомо, що тариф на опалення для українців зовсім скоро може збільшитися на 17,1%. Це пов'язано з тим, що природний газ цієї осені значно подорожчав.

Нагадаємо, українцям заборгували мільярди гривень зарплати.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", свіжі комунальні тарифи "скрасять" новорічне похмілля киян.

ТакожЗнай.иа" писав про те, що у перших п'яти містах подорожчає опалення.