Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, погодила проект наказу Адміністрації Держспецзв'язку "Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг з передачі даних і доступу в Інтернет" з пропозиціями і зауваженнями.

Про це повідомляє Хвиля.

"Зараз у країнах Європейського Союзу використовується стандарт Технічного комітету Європейського інституту стандартизації в області телекомунікацій ETSI 202 057 та рекомендації Міжнародного союзу електрозв'язку ITU Y. 1540, ITU Y. 1541, ITU Y. 1545, які визначають перелік параметрів якості послуг доступу в Інтернет, встановлюють методи їх вимірювання та оцінки. Зазначений стандарт є гармонізованим в Україні як ДСТУ ETSI EG 202 057. Крім того, у висновках і рекомендаціях звіту СЕРТ від 2013 ECC REPORT 195 "Minimum Set of Quality of Service Parameters and Measurement Methods for Retail Internet Access Services" (розділ 10) зазначено, що мінімальні установки параметрів якості послуг повинні бути використані і гармонізовані країнами CEPT", — йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

29 січня 2019 року на засіданні НКРЗІ розглянула Наказ Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України "Про затвердження Вимог щодо рівня якості послуг з передачі даних і доступу в Інтернет" і внесла свої пропозиції.

Зокрема, доповнити Наказ вимогами до показників, які характеризують повноцінність надання послуг: швидкості передачі і прийому даних; час затримки між пакетами; варіація затримки (джиттер) і втрати пакетів.

Раніше ми писали, що ціни на інтернет для українців зростуть приблизно на 25% в середині 2019 року. Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, за словами керівника профільної асоціації Олександра Федірко інтернет-провайдери будуть змушені переглянути тарифи через вплив інфляції.

Нагадаємо, половина України залишилася без інтернету.

Як повідомляв "Знай.uа", у мережі порівняли розцінки київських провайдерів.

Також Знай.uа" писав, що хакери винайшли нову систему злому, антивіруси безсилі.