Перехід на літній час в Україні у 2019 році відбудеться в неділю, 31 березня.

Згідно з офіційними нормами, щорічно перехід на зимовий час відбувається у останню неділю жовтня, а на літній - в останню неділю березня. У цю ніч українцям доведеться перевести стрілки на годину вперед.

Практика переведення годинників була прийнята Кабміном у 1996 році, і за останні 20 років її критикували практично всі. У 2012 році в Україні серйозно задумалися про те, щоб припинити переведення, але тодішній уряд Миколи Азарова не захотів навіть розглядати це питання.

Сезонне переведення годинників

Лікарі вважають, що перехід на літній час - це завжди стрес для людського організму. У перші дні адаптації навіть зростає ризик інсульту. Відомо, що найчастіше він трапляється в ранкові години, а якщо прокинутися на час раніше, хвороба отримує більше шансів.

Раніше повідомлялося, що в лютому українців чекає подорожчання основних товарів і послуг. Експерти пояснили, до чого готуватися і яких знижок можна очікувати.

Популярні новини зараз

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

харчування українців

Сезонні фактори

Продукти у лютому традиційно дорожчають. Оскільки овочі і фрукти до кінця зими сильно псуються і спостерігається дефіцит на овочебазах, тому і ціни на деякі продукти поповзуть вгору. Також розпочинається продаж вітчизняних тепличних овочів, на початку сезону вони будуть кусатися.

Телефон та інтернет подорожчають

З нового року в Україні подорожчала мобільний зв'язок. Найбільші мобільні оператори скасували ряд дешевих тарифів і перевели своїх клієнтів на більш дорогі пакети послуг. Мова йде як про пакети передплачених послуг, так і про контрактні підключення.

магазин

Мінус дві гривні

Нинішня зима підносить приємні сюрпризи українським водіям. З середини осені знижуються ціни на паливо, причому це стосується не тільки бензину з дизелем, але і скрапленого газу.

Нагадаємо, скільки українцям дадуть відпочити у лютому.

Раніше Знай.uа повідомляв, українцям на чверть уріжуть пенсії.

Також Знай.uа писав, українцям розповіли, якою буде погода у найближчі дні.