У Житомирській області 15 грудня розбився винищувач Су-27. Пілот загинув на місці. За фактом трагедії правоохоронці відпрацювали 5 версій подій, щоб визначити причину падіння Су-27.

Про це на брифінгу в Києві у вівторок, 29 січня, заявив директор Державного бюро розслідувань Роман Труба.

"Зараз в цьому виробництві ще тривають експертизи. Слідчим шляхом ми перевіряємо висунуті версії. Всього в цьому виробництві відпрацьовується п'ять версій", - сказав Труба.

За його словами, було проведено майже 100 допитів, близько 20 оглядів предметів і документів, огляди місця події.

"Перша причина - технічні несправності самого літака, друга - порушення правил організації та управління польотів, третя - складні погодні умови, четверта - порушення правил польотів, вчинене екіпажем, і п'ята - терористичний акт. Відпрацьовуються всі версії, і після проведення експертиз ми зможемо дати відповідь на основне питання - яка причина аварії", - підкреслив директор Державного бюро розслідувань.

Популярні новини зараз

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Винищувач розбився в Житомирські області під час заходу на посадку. У районі проведення польотів авіації спостерігались складні метеорологічні умови, але планові польоти відбувалися при встановленому мінімумі погоди. Відомо, що льотчик був добре підготовлений. У нього залишилася дружина та донька.

Як уточнюють, цей літак в 2016 році був відремонтований на державних авіаційно-ремонтних підприємствах. Авційний двигун пройшов капітальний ремонт на Луцькому ремонтному заводі "Мотор" 8 квітня 2016 року.

Нагадаємо, "Льотчик добре знав цю машину": стали відомі деталі катастрофи українського літака, подробиці шокують. Політ тривав близько 30 хвилин і закінчився аварією.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" катастрофа СУ-27: дочка героя АТО залишилася без батька, названо ім'я

Також "Знай.uа" писав про те, що Під Житомиром розбився український літак: перші подробиці