Якщо ви хочете відправитись у мандрівку, але не хочете ходити по стандарних екскурсіях з групою тристів, тоді сплануйте подорож самостійно, до того ж ви зможете ще й заощадити.

Про це пише ТСН.

З чого розпочати

Самостійно спланована мандрівка може бути набагато цікавішою, ніж вам запропонують туристичні агенції. Та покладатися на їхні рекомендації теж не варто. Наприклад, готель другої лінії може бути у 15-ти хвилинах пішки від моря. Або додатково треба доплачувати за харчування.

Витратьте трохи часу та почитайте відгуки туристів про той чи інший готель, або ж зверніться за порадами знайомих, які вже бували у тих місцях, які вас цікавлять.

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Найдешевші квитки у низький сезон

Якщо ваша відпустка не прив’язана до конкретної дати чи пори року, плануйте її на так званий низький сезон, коли пасажири менше користуються літаками. Аби заповнити місця, авіаперевізники ціни можуть знижувати в рази. Найдешевші квитки з 5 січня по 15 березня. І пам’ятайте, дешевше літати в будні.

Крім того, в український простір все активніше входятьнові авіаперевізники, які частоп ропонують акційні рейси. так, зараз в Європу можна полетіти за 10 євро.

Ціни на квитки


Переліт між країнами за 99 євроцентів – це реальність. Перевізники часто шокують шаленими знижками на літаки, потяги і автобуси.

Щоб не проґавити вигідні варіанти, підпишіться на розсилку новин від авіаперевізників.

Географія подорожі

Беріть до уваги також перельоти з інших міст, не привязуйтесь лише до свого. Навіть з переїздом до іншого міста, часто квитки на рейси вам можуть обійтися значно дешевше, а заодно відвідаєте й українське місто.

Дуже часто купити квиток в Європу на 15-20 відсотків буде дешевше, якщо летіти із пересадкою, а якщо мандруєте в екзотичні місця, шукайте перельоти із сусідніх країн. Часто так можна зекономитидо 50% на перельотах, адже в Україні ціни трохи кусаються.

"Раннє бронювання"

Не хочете самі шукати перельоти чи житло – зверніться до туристичної агенції. Навіть і там можна заощадити. Якщо заздалегідь плануєте відпочинок, наприклад, за два місяці, то на цьому можна добре зекономити. Так, раннє "бронювання туру" може на третину зменшити її вартість, в порівнянні з останніми тижнями до поїздки.

Нагадаємо, як у подорожах економити на житлі.

Як повідомляв портал Знай.ua, досвідчені мандрівники поділились секретами, як не платити за житло в подорожах.

Також Знай.ua писав про те, що як не зганьбитися в готелі, та що можна забрати з собою.

Дивіться: Як подорожувати до Праги всього за 15 євро