У понеділок, 28 січня, в Україні очікується хмарна погода, але протягом дня з-за зимових хмар буде іноді з'являтися сонце. При цьому снігопади, які не так давно пройшли по всій Україні, повністю закінчаться. Опадів синоптики не прогнозують. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Так, температура вночі 28 січня буде близько 3−9° морозу, в північних і центральних областях до 11° морозу. Вдень буде від 4° морозу до 2° тепла. На півдні країни 1−7° тепла, на півночі Лівобережжя вночі 10−15° морозу, вдень 2−7° морозу.

У Києві в понеділок без опадів і з мінливою хмарністю. Вночі прогнозується 1−6° морозу, а вдень від 4° морозу до 1° тепла.

карта Укргідрометцентру на 28 січня

Крім того, згідно інформації, геомагнітна обстановка в Україні 28 січня буде досить спокійною. Магнітних бур у цей день не очікується.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

геомагнітна обстановка на 28 січня

Народний прогноз погоди в Україні

28 січня вшановується пам'ять преподобного Павла Фівейського і Івана Кущника. У минулі часи була така приказка: «Петро-Павло дня додав», що вказувало на збільшення світлової частини дня. У давнину, щоб дізнатись погоду, спостерігали за небом. Якщо зірки сильно блищать, то бути морозу, а якщо вони тьмяні, то буде тепло. Якщо з півночі приходили хмари, то відлиги не чекали. Сніговий буран вдень на Павла передвіщав міцний мороз вночі.

Нагадаємо, що за підсумками 2018 року забруднення повітря вуглекислим газом буде більш інтенсивним, ніж у минулому році. Вчені зафіксували підвищення концентрації СО2 у повітрі на 30%. Цьому виною вирубка лісів і використання викопних енергоносіїв.

Як повідомляв портал Знай.uа, негода ускладнила рух транспорту і частково паралізувала аеропорт Харкова. При цьому українські дороги залишаються засніженими, хоча шляховики стверджують, що заторів на автодорогах державного значення немає.

Також портал Знай.uа писав, що Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на найближчі кілька днів в Україні та розповів про те, що температура повітря на 29-30 січня трохи підвищиться.