Страшна хвороба косить українців. Проте медики вже звернули на це увагу. Так, у Міністерстві охорони здоров'я всерйоз мають намір ініціювати оголошення про епідемію кору в країні.

Про це стало відомо завдяки заяві блогеро-міністра Уляни Супрун.

лікарня

"Щоб оголосити епідемію, ми повинні скликати спеціальну комісію, яка буде це робити. До кінця тижня ми збираємо всі документи, щоб можна було зібрати цю комісію і розглянути, чи настав час епідемії", – заявила Супрун.

Відомо, що Україна лідирує по захворюваності на кір в Європі. За даними МОЗ, з початку року від ускладнень кору померли п'ять людей, а захворіли 8498 людей. Близько 390 тисяч дітей до 18 років не мають необхідної кількості щеплень від кору. Запобігти захворюванню може тільки вакцинація.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Лікарня

Варто нагадати, що у вівторок, 22 січня, стало відомо про зараження небезпечною епідемією чотирьох медиків в Запоріжжі. Про це повідомляє обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я. У повідомленні говориться, що в Запоріжжі чотири лікаря приватної клініки заразилися на кір від пацієнта. Постраждалі - медики персоналу приватної лікарні "Вітацентр" в центральному Вознесенському районі Запоріжжя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Миколаєва у соціальних мережах розповіли про випадки захворювання дітей ротавірусної інфекцією. В народі її називають "кишковим грипом". Стурбовані батьки навіть зверталися до місцевих ЗМІ. Вони повідомили, що в п'ятницю, 18 січня, близько 10 дітей дитячого садка №141 було госпіталізовано, і їм поставили діагноз "ротавірусна інфекція". У соціальних мережах місцеві жителі повідомляють про нібито масовий та масштабний характер вірусу.

Нагадаємо, нові правила виклику "швидкої" до 2019 року: що потрібно знати.

Як повідомляв Знай.uа Супрун розповіла про всі “покращення” медицини в 2019 році: українці хапаються за голову.

Знай.uа писав, ЗСУ косить страшна хвороба, медики рятують десятки життів.