Один з користувачів соціальних мереж опублікував на своїй сторінці в Facebook історію, свідком якої він випадково опинився. Звичайна, здавалося б, ситуація, якої він вирішив поділитися зі своїми друзями та іншими користувачами. Пост швидко став популярним і назбирав купу коментарів.


Ось що пише Антон Сененко: "Про збільшення податку на алкоголь в зимовий період
Як же мене бомбить. Придбав я собі свою улюблену гавайську піцу - гарячу, ароматну, зі шматочками ананаса і курки, щойно з печі.
Уже уявляв, як візьму собі шматочок, покладу в рот і буду насолоджуватися. І раптом побачив на тротуарі людину, лежить і не рухається. Зупинився. Підійшов ще один хлопець, який теж не може пройти повз такого (слід додати, що в цей час машини снували без зупинки і навіть пробіг один бігун). Виявилося, що дядько напився.
Напився так, що не може двох слів зв'язати, де проживає в Києві - сказати не може, телефон втратив. Однак ім'я згадав - Саша. А також номер телефону типу знайомої жінки Олі. Вона виявилася в Сумській області і сказала, що нічим допомогти не може і він їй ніхто, а в Київ він поїхав на заробітки. Після десятка-другого хвилин безуспішних спроб привести його до тями - викликали швидку. Там без питань виклик прийняли, за 17 хвилин карета була на місці.
Але, як виявилося, дівати таких ось пітекантропів в мороз -7 за Цельсієм - нікуди (може, крім швидкої є інші варіанти? Буду вдячний за коментарі). Залишити їх на вулиці - приректи на смерть.
Тому я дякую екіпажу 379, що все ж забрали (може, попутно, знайшли у нього інші проблеми крім алкогольного сп'яніння). Але не по дурному витрачати ресурс служби швидкої допомоги на таке? Я пропоную до божевільних акцизів на алкоголь в зимовий період додавати ще один цільовий податок - на виклик карети швидкої та нічліг у батареї в приймальному відділенні (або де там).


Дорого? Дорого - це ганяти машини швидкої через людей, які не знають міри. Дорого - це небіжчиків ховати.
Вас (умовно) це не стосується, тому що Ви знаєте міру? Ну, вибачте, де гарантія, що саме Ви одного разу не наклюкаєтесь до втрати пам'яті? Алкоголь - штука така, підступна. І це нормальна ідея. Якщо виробників пластикової тари в розвинених країнах оподатковують на переробку, то і тут можна якось прописати.
І влітку я б цей податок не прибирав і продовжував направляти його на медицину: побилися, лікування печінки, потрапив в аварію - всіх п'яниць рятувати за рахунок цих цільових коштів.
Фуф ... Знаю, що утопія, але, вибачте, їм замерзлу піцу. А взагалі я ще як в школі вчився, дивувався, чому наш учитель фізкультури, у якого стався серцевий напад, замерз до смерті в снігу і ніхто йому не допоміг. Так це і відбувається - машини снують, бігуни біжать. Тому що потрібно їхати, треба бігти.
Не йдіть повз, коли бачите безпорадних людей. Це не таке вже й щоденне явище, щоб ігнорувати. Ми ж не тварини. Переможемо".
Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Україна опустилася відразу на 13 позицій в рейтингу інноваційних економік згідно з підсумками 2018 року.
Як повідомляв портал "Знай.ua": в 2019 році молоді батьки зможуть отримати державну допомогу по догляду за дитиною.
Також "Знай.ua" писав, що до Києва прибув ще один борт з пораненими бійцями ВСУ, багато з яких у важкому стані. Волонтери активно просять допомоги у небайдужих українців.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Показати ще