Стало відомо, що Україна опустилася відразу на 13 позицій у рейтингу інноваційних економік згідно з підсумками 2018 року. Аналітики повідомили, що наша країна посіла 53 місце в списку Bloomberg Innovation Index.

Варто відзначити, що Туніс та Україна, які ганебно вийшли з топ-50, стали найбільшим розчаруванням для економістів. Так, Україна опустилася на 53 місце, порівняно з 42 місцем, яке займала ще на початку 2018 року.

При цьому на першому місці у новому рейтингу традиційно опинилася Південна Корея, у той же час поліпшення в області науки і освіти в Німеччині привели до того, що найбільша європейська економіка піднялася на дві позиції всього за рік і посіла друге місце.

Також у топ-5 інноваційних економік за версією Bloomberg потрапили Фінляндія, Швейцарія та Ізраїль.

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

Необхідно уточнити, що Bloomberg Innovation Index вже сьомий рік аналізує десятки критеріїв для оцінки інноваційних економік, використовуючи такі показники, як витрати на дослідження і розробки, виробничі потужності і концентрацію високотехнологічних публічних компаній.

Раніше повідомлялося, що паспорт України посів 41-у сходинку світового рейтингу за даними індексу паспортів Henley Passport Index. Згідно з рейтингом, громадяни України мають право на безвізовий в'їзд до 128 країн світу. На такому ж рівні розмістилися власники паспортів Самоа і Нікарагуа.

Український паспорт має найкращу позицію, ніж більшість діючих або колишніх членів СНД. Приміром, Молдові дістався 46 рядок, а Росії - 48.

Нагадаємо, що Україна очолила черговий рейтинг, хоча хорошого в цьому мало. Цього разу наша країна здобула першість по корупції.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україна і Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі між двома державами. Документ було підписано під час візиту Петра Порошенка в Єрусалим. Чинний президент України відзначив величезну важливість документа.

Також портал Знай.uа писав, що соціологи провели опитування серед українців завдяки чому з'ясували, які саме свята населення нашої країни цінує і любить найбільше.