Відомого одеського активіста Олега Михайлика, який постраждав від замаху у вересні минулого року, 19 січня виписали з лікарні у Мюнхені після складної операції.

Про це сам Михайлик повідомив у Facebook.

Зокрема, він розповів, що операція з вилучення кулі з легені активіста пройшла успішно. Проте у ході втручання лікарям довелось видалити частину легені.

"Саме сьогодні мене нарешті выписали з німецької клініки у Мюнхені після вилучення кулі найманого вбивці разом з частиною моєї легені. Гадаю, що для мене сьогодні почався інший этап у моєму житті – відновлення", - зазначив він.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Михайлик також розповів, що йому доведеться затриматись на терпиторії Німеччини, адже лікарі повинні ще зняти шви пілся оперативного втручання. Крім того, активіст планує провести у Німеччині низку важливих зустрічей.

"Хочу довести для розуміння західними партнерами та журналистами того, що дійсно зараз відбувається в Одесі і в Україні", - вказав він.

Разом з тим варто відзначити, що днями активіст ініціативи "Хто замовив Катерину Гандзюк" та близький друг загиблої Роман Синіцин висловив свою власну думку про те, чому Луценко, Аваков і Грицак знають реальних організаторів вбивства, але мовчать.

У ході розмови він наголошує, що для України напади на громадських активістів давно вже стали буденним явищем.

"Системність зауважив на початку минулого року, десь у лютому після, першого нападу в Одесі на Сергія Стерненко. Після цього відстежувалася чіткий ланцюжок: Стерненко - Устименко (Автомайдан, Одеса) - Нікітенко (журналіст, Херсон) - Гандзюк (померла в слідстві хіможогов, Херсон) - Михайлик (член партії "Сила людей", Одеса)", - розповідає Роман.

На запитання, які напади він вважає найбільш зухвалими, активіст однозначно відповів - замахи на Гандзюк та Стерненка.

"Позавчора журналісти "злили" одного з посередників вбивства Каті (Йдеться про публікацію, де називається прізвище причетного до справи помічника народного депутата БПП Миколи Паламарчука - Ігоря Павловського). Через це у Луценка була істерика в Раді. Ми знаємо, хто, кому і скільки передавав грошей за напад на Катю. Замовник насправді не один", - розповідає Роман.

Нагадаємо, друга за вихідні стрілянина сколихнула Одесу, жителі бояться вийти на вулицю.

Як повідомляв "Знай.ua", вслід за Михайликом у Одесі підстрелили іще одного активіста.

Також "Знай.ua" писав, що поліція вийшла на фінішну пряму у справі Михайлика.

Активіст Михайлик про розслідування нападу на нього