Хрещення Господнє (Святе Богоявлення) у східних християн

Це одне з найдавніших християнських свят. Його встановили ще за часів апостолів. У свята є більш давні назви: «Єліфанія», що перекладається як явлення, і «Теофанія» -- Богоявлення. Тому що сьогодні Бог прийшов у світ, щоб явити йому Світло Неприступне. Водосвяття проводять напередодні і в саме свято Богоявлення на честь того, як Спаситель Своїм Хрещенням освятив воду. Люди приходять до річок та інших водойм, щоб набрати води, скупатися в ополонці, яку перш освячують.

Туриці – давнє свято слов'ян

У слов'ян до приходу християнства цей день був присвячений туру – дуже шанованій тварині з магічною силою. В турі втілюється союз Велеса і Перуна на славу і процвітання роду слов'янського. Його вважали покровителем пастухів, гуслярів і скоморохів (як і грецького Пана), ігор, танців, різних веселощів, лісових звірів і гаїв. На півночі його уявляли гордим оленем, а в тайзі – сохатим.

В цей день наші предки бачили дуже стародавній обряд, коли юнаків посвячували у чоловіків. Їм для цього потрібно було втілитися вовком і показати свої здібності до полювання і відвагу, щоб убити першого тура. Також це свято пастухів, коли громада запрошувала до себе його, домовлялася про роботу на наступний рік, варто сказати, що пастухи користувалися пошаною і їм навіть приписувалися магічні здібності.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Свято Дев'ятнадцятого дня місяця Султан – свято багаї

В громаді бахаї сьогодні відзначають це свято. Хоча у нього є свій початковий порядок проведення, але для людей відкриті всі можливості творчості і різноманіття варіантів. Свято складається з трьох частин: молитовна, адміністративна та соціальна. Під час будь-якої з них може звучати музика. Особливо заохочують використання культурних традицій, щоб проводити кожну частину свята, тому що так він стає своєрідним у кожному соціумі і піднімає настрій присутніх.

Раніше Знай.ua писав, останній мольфар передбачив долю України, а його боявся сам Янукович.

Нагадаємо, як і на чому зможуть підзаробити прості українці під час виборів 2019.

Як повідомляв портал "Знай.ua", варто відзначити, що Росія може влаштувати кровопролиття і провокації в церквах через отримання Україною Томосу про автокефалію.