Національний банк України встановив офіційний курс гривні до долара на четвер, 17 січня, на рівні 28,0085 грн/долар, гривня зміцнилася до долара на 16 копійок порівняно з попереднім робочим днем (28,1668 грн/долар у середу, 16 січня). Курс євро встановлений на рівні 31,8988 грн/євро (16 січня – 32,1777 гривні), 10 рублів – 4,1953 грн/рубль (16 січня – 4,1989 гривні).

долар

Нагадаємо, Національний банк України найближчим часом може знизити норму обов'язкового продажу валютної виручки для експортерів з 50% до 30% або навіть повністю її скасувати.

Про це пише видання "Хвиля", посилаючись на повідомлення заступника голови НБУ Олега Чурія.

"Якщо ми будемо проводити найближчим часом ще одну хвилю валютної лібералізації, то ці обмеження ми і будемо знімати або знижувати. Можливо, обов'язковий продаж ми знизимо з 50% до 30%, але це буде залежати від макроекономічної ситуації. Можливо, повністю скасуємо", - сказав Чурій в ході інформаційного дня в НБУ в п'ятницю, 11 січня.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нацбанк

Повідомляється, що Нацбанк вирішив не "стримувати" зростання курсу національної американської валюти. І тепер долар впевнено дорожчає. За інформацією регулятора, курс піднявся на 10 копійок, міжбанк закрився увечері 9 січня в рамках 28,1225-28,15 грн/дол.

Про це стало відомо завдяки повідомленням начальника управління дилінгових операцій одного з вітчизняних банків Юрія Гріненка.

Фінансисти чекають нового валютного подорожчання. Відомо також, що на безготівковий курс дійсно впливав готівковий попит - дрібний бізнес і населення побігли в банки за доларом, і фінансисти скуповували валюту, щоб підкріпити свої каси.

Нагадаємо, українці зможуть з розмахом витрачати валюту: новий закон полегшить гаманці.

Як повідомляв Знай.uа, українці зможуть міняти валюту прямо на пошті: вся суть нового закону.

Знай.uа писав, в Україні несподівано закрили відомий банк: перевірте, чи в порядку ваші гроші.