Нацбанк вирішив не "стримувати" зростання курсу національної американської валюти. І тепер долар впевнено дорожчає. За інформацією регулятора, курс піднявся на 10 копійок, міжбанк закрився увечері 9 січня в рамках 28,1225-28,15 грн/дол.

Про це стало відомо завдяки повідомленню начальника управління дилінгових операцій одного з вітчизняних банків Юрія Гріненка, пише портал "Політека".

"На ринку знову тотально не вистачало валюти. І не тому, що її активно розбирали імпортери, а через небажання експортерів продавати. Бізнес звів до мінімуму свої продажі: не віддавав вільну частину виручки, тільки обов'язкові 50%. Розраховує на спекулятивний заробіток на зростаючому курсі долара. Ключовим чинником впливу на курсові тренди сьогоднішнього дня став загальний настрій на продовження зростання котирувань долара, що зменшило пропозицію до рівня обов'язкових продажів, але активізувало попит і спекулятивну складову ринку", — сказав директор казначейства вітчизняного банку Олег Курінний.

долари

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Завтра фінансисти чекають нового валютного подорожчання. Відомо також, що на безготівковий курс дійсно впливав готівковий попит - дрібний бізнес і населення побігли в банки за доларом, і фінансисти скуповували валюту, щоб підкріпити свої каси.

Варто нагадати, що НБУ запросив до українських банків інформацію по банкноті €500. До 14 січня вони повинні відзвітувати, чи обмінюють вони такі купюри. Цю інформацію оприлюднили в телеграмі НБУ №50-0006/393.

Згідно з даними Національного банку, Європейський Центробанк зупинив випуск банкнот номіналом €500 першої серії, запущеної в обіг у 2002 році. З 27 січня 2019 року відразу 17 з 19 національних центробанків зони євро більше не випускатимуть п'ятисотки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні в 2019 році стане більше обмінників. І не тому, що доходи українців раптово збільшаться. Нацбанк заявив про готовність активніше роздавати ліцензії на готівкові валютообмінні операції. Так, тепер пошта також може зайнятися обміном валют.

Нагадаємо, українці зможуть з розмахом витрачати валюту: новий закон полегшить гаманці.

Як повідомляв Знай.uа українці зможуть міняти валюту прямо на пошті: вся суть нового закону.

Знай.uа писав, в Україні несподівано закрили відомий банк: перевірте, чи в порядку ваші гроші.