Нестача роботи спостерігається в усіх регіонах України. Особливо це відчутно для сільських жителів. Підприємств у селах практично немає, нові робочі місця не створюються, люди змушені шукати заробітку хто де. Втім, для працьовитих рук у селі знайдеться робота, до того ж, практика показує, що доходи можуть бути досить пристойні.

Про це інформують "Факти" .

Весна – гаряча пора в садах та на городах. І той, хто має техніку чи знає ремесло – завжди у виграші.

оранка городів

На село в середньому припадає кілька трактористів. І всі цієї гарячої пори - нарозхват. Часом селянам доводиться чекати на тракториста у черзі по кілька днів.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Минулого року за сотку зораного трактором городу в середньому брали від 100 гривень. Тож кожен, хто має таку техніку, за день чистого доходу міг заробити від півтори тисячі гривень.

Однак така робота приносить дохід лише у літню пору. На жаль, взимку для фермерів роботи обмаль і доводить доходи розтягувати до весни.

обрізка дерев

Трохи запізно для обрізки дерев, але так їм точно буде легше.

Ремесло садівника навіть в епоху цифрових технологій потрібне. Середня ставка нині від 5 до 8 тисяч гривень на місяць, та працюючи на себе, можна заробляти в рази більше.

Вирощування овочів - ще один вихід для людей які не мають змоги працювати в місті.

теплиці

Заробітки в порівнянні з трактористами, скромніші. Для цього є теплиці. Досить витратити гроші на їх придбання, а також на купівлю насіння. Приблизно 3 тис. доларів потрібно для того, щоб почати такий бізнес на селі. Завдяки теплицям вдасться вирощувати овочі не сезонно.

Здавати овочі вигідно ресторанам та супермаркетам.

Нагадаємо, в Україні катастрофічно не вистачає робочих рук. зараз роботодавці висувають вакансії прибиральників, вантажників, слюсарів та ін. Зарплати пропонують в залежності від регіону. Так, наприклад вантажники сьогодні можуть заробити від 7-9 тисяч гривень.

Як повідомляв раніше Знай.ua, податківці нагадали роботодавцям, які не бажають офіційно оформляти спіробітників, про збільшені штрафи, які в 2019 році зросли на 12%.

Також Знай.ua писав, що в Україні змінився порядок виплати допомоги безробітним.

Дивіться: Як виживають українці у селах сьогодні