Дослідження експертів дозволили встановити, з якої причини люди можуть видавати крики уві сні, падати з ліжка і наносити собі тілесні ушкодження. Впливати на сон можуть антидепресанти, посттравматичний стресовий розлад і тривожність. В результаті все це призводить до ймовірних причин розладу поведінки у фазі сну із швидким рухом очей (РПБДГ).

Вчені вважають, що в цій фазі спостерігається більш висока активність головного мозку і швидкі рухи очних яблук. З цієї причини у людини найчастіше виникають кошмари.

Для того, щоб встановити причини фази сну із швидким рухом очей участь у дослідженні взяли близько 30 тисяч чоловік. Середній вік становив 63 роки. Серед них виявили 958 осіб з РПБДГ, у яких відсутні ознаки хвороб Альцгеймера і Паркінсона, деменції, апное під час сну.

Популярні новини зараз

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Крім того, було встановлено, що люди, у яких є симптом розладу поведінки, приймають антидепресанти в 2 рази частіше, а також у 2,5 рази частіше страждають від посттравматичного стресового розладу. Примітно також, що більш схильні до розвитку РПБДГ саме чоловіки. Серед наслідків порушення фази швидкого присутній алкоголізм – схильність до його появи зростає на 25%.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що з мешканкою США сталася незвичайна історія. Її чоловікові, який зрідка покурює марихуану, подарували дві шоколадки з нею, який він поклав будинку. Після того, як солодощі з'їла його дружина, жінці стало погано і її довелося госпіталізувати. У лікарні стало відомо, що у неї закупорені судини, що в подальшому може викликати серцевий напад.

Як повідомляв портал "Знай.uа": вживання фруктових соків, газованої води, чаю та пива підвищують ймовірність виникнення хвороби нирок на 61%. Цукор, який у великих кількостях присутній в солодких напоях, викликає ожиріння, діабет і підвищення артеріального тиску.

Також "Знай.uа" писав, що приготування звичайного сніданку мало не обернулося для британки жахливою трагедією.