На кінець грудня 2018 року Російська Федерація стягує все більше військової техніки на кордон з Україною. На даний момент, поблизу прифронтової зони зосереджено близько 53 тисяч військовослужбовців.

Цю інформацію повідомили в управлінні комунікації й преси Міноборони України кореспонденту Укрінформ, передає "ХВИЛЯ".

"Російська Федерація продовжує нарощувати свої військові угруповання поблизу державного кордону України. Зокрема, станом на кінець грудня 2018 року, біля кордонів України і на тимчасово окупованій території АР Крим розгорнуто 28 батальонно-тактичних груп. Загальна чисельність зазначених військ (без урахування дислокованих на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей) становить близько 53 тис. військовослужбовців". розповіли в міністерстві

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Нагадаємо, бойовики продовжують порушувати перемир'я на Донбасі, поранені двоє українських бійців, проте втрати окупантів значно вищі.

Протягом доби 30 грудня, бойовики двічі обстріляли українських захисників Донбасу. Про останні події повідомили в прес-центрі ООС.

“Опорні пункти наших військ були обстріляні з БМП-2 в районі селища Новотошківське на Луганському напрямку з гранатометів різних систем і стрілецької зброї поблизу населеного пункту Водяне на Маріупольському напрямку”, – йдеться у ранковому зведенні.

Разом з тим, розвідка доповіла про ліквідацію одного і поранення ще одного окупанта. Після опівночі, 31 грудня, бойовики з мінометів калібру 120 мм обстріляли захисників Новотошківського і з мінометів калібру 82 мм і гранатометів обстріляли бійців ВСУ поблизу Кримського.

Як повідомляв раніше Знай.uа, на горлівському напрямку, незважаючи на новорічне перемир'я, сталося щось дивне. Терористи ДНР несуть серйозні втрати.

Також Знай.uа писав про те, що в мережу виклали свіжі кадри з тимчасово окупованої російськими терористами Горлівки на яких можна побачити порожні вулиці і повну відсутність життя біля магазинів і будинків.