Вселенський патріарх Варфоломей видав дивний жарт - нібито, за автокефалію Православної церкви України, він взяв хабар цукерками і шоколадом з фабрики українського президента Петра Порошенка.

Цю інформацію передає "ХВИЛЯ".

Варфоломій заявив, що український президент в знак подяки за автокефалію "надіслав в Константинополь цукерки і шоколад зі своєї фабрики".

"Хоча Російська церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші на цю автокефалію, я насправді отримав не гроші, а багато цукерок і шоколаду з заводу Порошенко". Варфоломій

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Представники РПЦ вже не раз говорили про те, що Константинополь нібито за хабар прийняв рішення про створення автокефальної церкви в Україні.

Минулого тижня Володимир Путін і зовсім допустив "кривавий" переділ власності після створення нової церкви в Україні.

"Гроші. Я думаю, що це головний спонукальний мотив Варфоломія — підпорядкувати територію, а потім ще й заробляти на цьому. Ну, крім, звичайно, підказки з Вашингтона. Те, що держсекретар зателефонував з цього питання в Київ і обговорював ці питання - ні в які ворота не лізе. Абсолютно неприпустима річ". Володимир Путін

Нагадаємо, якби патріарх Філарет не зняв свою кандидатуру на посаду глави єдиної помісної церкви, Україна не отримала б томос. Про це сказав патріарх Філарет в інтерв'ю.

"Якщо б я не поступився, ми не досягли би об'єднання і не отримали томос про автокефалію української церкви. І для мене важливо не своє становище, для мене було важливо мати в Україні єдину помісну православну церкву для того, щоб затвердити наша держава", – зазначає патріарх.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Євстратій Зоря розповів українцям про нюанси хрещення, що змінить перехід в помісну церкву.

Також "Знай.uа" писав про те, що Митрополит Епіфаній розповів, як поспілкувався з російськими спецслужбами.