В 2018 році найбільше українців відвідали Польщу, Угорщину, Молдову та Румунію. Проте не лише сусідні з Україною держави стали популярними напрямками туристів.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

У відомстві зазначили, що українці в 2018 році, які в попередньому не змінили свої смаки в туризмі.

Румунія

"Лідируючі позиції в поїздках українців, як і минулого року, займають такі країни як Польща, Угорщина, Молдова, Румунія, Білорусь, Словаччина, Єгипет (збільшення на 350 тис. осіб) і Туреччина", - повідомили у ДПСУ .

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Крім цього, за даними Держприкордонслужби, все більше наших громадян від'їздили до Німеччини (165 тис.), Італії (125 тис.), Іспанії (50 тис.), Греції і Данії (30 тис.), Австрії та на Кіпр (по 25 тис.), Латвії (20 тис.), Болгарії та Чехії (по 15 тис.), Естонію та Швейцарію (по 10 тис.).

Кіпр

Подорожі в США і Ізраїль залишаються на рівні минулого року. Через вартість та відстань Сполучені Штати поки що залишаються переважно мрією українців.

Як зазначив Держприкордонслужби Петро Цигикал, цього року спостерігається стійке зростання обсягів пропускних операцій - в середньому на 4%. При цьому, 71% складають громадяни України (66,4 мільйона чоловік), іноземці - 29%.

За словами співробітника відомства, у 2018 році українців, які відвідали інші країни, збільшилось на 6%.

Зокрема, зросла кількість поїздок громадян України за кордон з Словаччиною (на 22%) та Румунією (на 17%), а також повітряним сполученням - загалом це 10,7 млн осіб, попит на авіаперельоти збільшився на 29%.

Нагадаємо, популярна українська телеведуча Леся Нікітюк після завершення проекту "Танці з зірками"відправилась на відпочинок. Судячи з фото, цей відпочинок забирає у неї великі гроші. Леся відвідала сонячний та спекотний Дубай.

Як повідомляв портал Знай.ua, експерти дали кілька порад, як правильно спланувати відпустку, щоб вона принесла максимально користі та задоволення. А ще - заощадила кошти.

Також Знай.ua писав про те, що фахівці розповіли, чи залишились на ринку нерухомості ще вигідні пропозиції, та у скільки українцям обійдеться винайняти квартиру в туристичних містах.

Дивіться: Як святкують Новий рік у різних країнах світу