День адвокатури України

Це професійне свято, яке встановили у 2002 році за Указом Президента, і тепер щороку відзначають 19 грудня. Цим святом ми визнаємо велике суспільне значення правозахисного інституту в Україні. Ефективність адвокатської діяльності показує рівень демократії, її політичну і економічну стабільність.

Міжнародний день допомоги бідним

ООН встановили це свято в 1995 році. Бідність в розгляді ООН – це стан тривалої вимушеної відсутності необхідних ресурсів для забезпечення задовільного способу життя. В кінці 20-го століття приблизно чверть всього населення Землі (1,5 млрд чоловік) були жебраками. З 1999 по 2007 рік через убогість померло більше ніж 300 млн осіб. Навіть у слідстві 2-х світових війн загинуло менше людей. Тому ООН прийняли програми, мета яких – викорінити бідність. Деякі з цих програм почали діяти ще в 2000 році, але поки що кількість людей, що живуть у злиднях не зменшилася.

Православні свята:

  • День Миколи Чудотворця, святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських.
  • Різдвяний піст.

День святого Миколи (Микола Зимовий)

Це і православне і народне свято, в цей день Православна церква відзначає пам'ять одного з найбільш шанованих на Русі святих — Миколи Угодника, або, як його ще називають, Чудотворця. Так, це саме той день, коли ви будучи дитиною раділи вранці і заглядали під подушку, в надії знайти подарунок, який так хотіли. Наші предки вважали Миколу захисником тих, кого обмовили, він допомагав невинно засудженим, був покровителем моряків, дітей і купців. Молилися йому навіть землероби, щоб була гарна погода і чудовий урожай.

Популярні новини зараз

Пенсію піднімуть на 1500 грн: кому пощастить

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Іменини

Максим, Микола

Раніше Знай.ua писав про те, що тепер відомо, скільки українці будуть відпочивати під час зимових свят. Прогнози радують, але деякі дні все ж доведеться відпрацювати.

Нагадуємо, порча і пристріт можуть підстерігати будь-яку людину. Наявність негативного впливу можна визначити в домашніх умовах.

Раніше Знай.ua повідомляв, що відомий дизайнер Анастасія Декомба розповіла українцям, в чому найкраще зустрічати рік Жовтої Земляної Свині