Український вчений, доктор філософських наук, професор Кудін Вячеслав Олександрович пішов з життя у віці 94 років. Прощання з ним відбудеться 17 грудня, в понеділок, о 13.00 в церкві на Байковому кладовищі.

Видатний вчений був засновником першої в Україні кафедри етики та естетики в Київському Національному університеті ім. Тараса Шевченко.

В'ячеслав Кудін, професор

Автор першого в Україні підручника з естетики та 500 наукових праць, підручників, монографій, статей, присвячених темам кіномистецтва, української та світової культури, педагогічної майстерності та ін.

В'ячеслав Кудін, професор

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Свого часу Міжнародний біографічний інститут (США) назвав Вячеслава Кудіна одним з 500 видатних вчених ХХ століття, які внесли значний вклад у розвиток людського суспільства, він є почесним професором багатьох знаних університетів світу.

В'ячеслав Кудін, професор

Кудін також брав участь у Другій світовій війні, а за те, що відстоював свободу держави, отримав чимало орденів та медалей зокрема Трудового Червоного Прапору. Вячеслав Олександрович - лауреат чисельних премій, серед яких - премія Спілки кінематографістів України за значний вклад в розвиток українського кіномистецтва та премія Телетріумф у номінації "За особистий внесок у розвиток українського телебачення".

В'ячеслав Кудін, професор

Навіть обезсилений важкою хворобою до останніх днів вчений не зупиняв роботу: писав нові твори, читав лекції і допомагав своїм послідовникам – мав чимало планів на майбутнє, які, на жаль, так і не встиг втілити.

В'ячеслав Кудін, професор

"…вища освіта сьогодні бентежить увесь світ. Чому запитаєте? Бо сьогодні ми переймаємося, а що робити далі і чого слід чекати суспільству? Адже, приміром, 380 мільйонів людей, які мешкають у США, споживають більше чверті матеріальних ресурсів світу. Сьогодні людство витрачає мільярди на зброю, культурні цінності зазнають руйнації. В чому ж причина? Відповідь одна: всі на світі люди, але не всі люди – люди", - запевняв на лекціях Кудін.

Він вважав, що основна біда людства – це жорстокість, гонитва за матеріальними благами, яка фактично вбиває інші, важливі цінності і співчуття.

В'ячеслав Кудін, професор

"А людина стає людиною тоді, коли засвоює культурні цінності. Людство стоїть на порозі побудови нової гуманітарної економіки, бо сьогоднішня – це економіка експлуатації, виживання і ліквідації багатств природи. Варто лише задуматися, скільки щодня світ споживає кисню? А води? Та нова економіка вимагає, передусім, створення нової якості освіти, яка прищеплювала б гуманітарні цінності", - підкреслював він.

Дивіться: "Світ мистецтв". В'ячеслав Кудін

Нагадаємо, психолог зруйнувала віру мільйонів дітей.Як повідомляв "Знай.ua", школяр різко розкритикував власну вчительку через спілкування російською мовою. Також "Знай.ua" писав, що в Україну заборонили ввозити ще 26 видань з Росії.