Український журналіст Віталій Порников прокоментував одвічний і хронічний потяг РФ до всезагальної і всенаціональної брехні, яка давно стала нормою життєдіяльності білокамінної.

Про це пише Радіо Свобода.

Журналіст зокрема звернув увагу на недавній інцидент у мережі.

"Базікало ‒ знахідка для шпигуна!" ‒ такими словами один з читачів Facebook-сторінки газети "Московский комсомолец в Пскове" прокоментував повідомлення про те, що мер цього російського міста Іван Цецерський "ось так просто й несподівано поділився деталями спецоперації в Криму".

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Крим

Саме так видання подало зниклий пізніше пост мера про те, що так званий глава російського уряду Криму Сергій Аксьонов подякував усім псковським десантникам і спецназівцям за "умілі дії навесні 2014 року".

Сергій Аксьонов

"Така відвертість виявилася зайвою навіть для Цецерського з Аксеновим, і незабаром була підкоригована. Але мене порадувала не реакція чиновників, а те, як на слова про десантників відреагували звичайні громадяни, журналісти та їхні читачі", - пише журналіст.

Ми звикли стверджувати, що росіяни вірять своєму телебаченню. І якщо це телебачення разом з Путіним стверджує, що Крим повернувся в рідну гавань ‒ значить так тому й бути. А ті, хто говорить про окупацію півострова, ‒ наклепники Росії. Однак виявляється, що всі все знають.

Володимир Путін

Всі прекрасно розуміють, що сталася банальна окупація півострова російськими військами, ‒ Аксенов, депутати кримської Верховної Ради, та й саме населення півострова просто були статистами, яких ніхто не питав. Але нічого аморального в цьому не бачать.

Кругова порука "всеросійської" аморальності

Меру Пскова дорікають не за подяку окупантам, а за те, що він видав ворогові чергову "військову таємницю" Росії, яку дбайливо берегли її жителі, ‒ таємницю про окупацію. Однак водночас сказати правду ‒ що на чужу землю прийшли чужі війська ‒ не дозволяє собі ніхто в Росії.

Володимир Путін

"Ця кругова порука "всеросійської" аморальності, загальнонаціональної брехні на експорт ‒ як зашморг на шиї Росії. Рано чи пізно вона задушить цю країну, яка не обманює сама себе, але вірить, що зможе обдурити всіх інших", - резюмує журналіст.

Нагадаємо, у мережі з’явилося відео, на якому українська журналістка Яніна Соколова нібито спілкується зі скандальною представницею російського МЗС Марією Захаровою.

Раніше Знай.uа писав про те, що у російській школі педагог лякала учнів розстрілом і погрожувала їм приїздом "охоронців Путіна" з Москви.

Також Знай.uа повідомляв, що мережу шокували свіжі кадри із Криму, на яких кремлівська пропаганда змусила дітей шкільного віку одягтися у форму військових РФ.