Історія свята

Це професійне свято. Його щороку відзначають саме 12 грудня, після встановлення Указом Президента від 18.10.1997 року. Вперше ці війська сформували в Збройних Силах України ще в 1996 році. Підставою став Указ президента відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України». В Україні це найчисленніші війська, які за чисельністю складають майже половину всіх Збройних Сил України. Сухопутні війська відіграють важливу роль, виконуючи свої функції не тільки у воєнний, але й у мирний час.

До складу Сухопутних військ Збройних Сил України входять: механізовані і танкові війська, ракетні війська і артилерія, армійська авіація, аеромобільні війська, війська протиповітряної оборони. Сьогодні всі, хто має відношення до цих військ, святкують своє професійне свято. Основу керівництва угрупуванням Сухопутних військ складають оперативні командування: територіальне управління "Північ" - зі штабом в Чернігові, Південне -в Одесі і Західне - у Львові.

Традиції свята

У цей день прийнято вітати тих, хто має відношення до сухопутних військ України. Адже це їхнє свято. Люди іноді дарують подарунки, але в основному обмежуються усними поздоровленнями і смс-повідомленнями. Також влада і зокрема Президент України вітає службовців в сухопутних військах. Вітають людей і в соціальних мережах святковою публікацією і надихаючими текстами.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, що поліція Техасу в США заарештувала 31-річного чоловіка, який розповів дітям, що Санта-Клауса не існує.

Нагадуємо, стало відомо, якою буде погода на Новий Рік. Українців попередили, до чого готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, киянам розповіли, коли офіційно відкриються ялинкові ярмарки і чому не варто купувати новорічні дерева раніше.