10 грудня ввечері українські водії перекрили об'їзну трасу Закарпаття, чим намагаються привернути увагу влади.

На трасі в Ужгороді, яка прямує до однойменного терміналу КПП на кордоні зі Словаччиною, скупчилися вантажні автомобілі. Кореспонденти з місця події відзначили, що як такого перекриття не відбувалося, оскільки легкові машини вільно проїжджали повз перехрестя дороги з трасою. Наглядають за порядком поліцейські, які ніяких конфліктних ситуацій з початку акції не зафіксували.

Водії пояснюють, що вся справа в повільній роботі пропускного пункту, причому деякі з них просунулися в черзі на півкілометра за три дні, починаючи з суботи. Цілком логічно, що у людей просто урвався терпець. Масла у вогонь підливають хитромудрі водії, які постійно намагаються прошмигнути без черги. Метою акції є зупинка вантажівок і їх прямування в кінець черги, як це і повинно бути, на думку протестувальників. У той же час будь-які транспортні засоби, які не мають відношення до вантажних, не затримуються.

Останнім часом спостерігається багато протестів біля кордону з сусідніми країнами. Більшою мірою це стосується автомобілів з іноземною реєстрацією, велика кількість яких просто не пустили на територію України. Каменем спотикання стала необхідність внесення застави при ввезенні машини, що люди відмовляються робити.

Популярні новини зараз

Кияни відповіли, кого хочуть бачити новим мером міста: результати опитування

Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає

На ці картки пенсія не прийде: у ПФУ розповіли, як не залишитись без виплат

Від платіжок зомліємо: кожен кубометр обійдеться українцям у 300 гривень

Показати ще

Прийняті президентом України закони передбачають штрафи для власників "евроблях", що спричинило за собою нову хвилю мітингів і протестів. Люди обурені небажанням влади йти їм назустріч.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що власники авто з іноземною реєстрацією у відповідь на божевільну вартість розмитнення організували масштабну акцію протесту.

Як повідомляв портал "Знай.uа": потрапити в Україну на нерозмитненій машині відтепер можна тільки після сплати застави, яка дорівнює сумі розмитнення.

ТакожЗнай.uа" писав, як правильно розмитнити автомобіль і відповів на найпопулярніші питання про це.