У понеділок, 10 грудня, майже по всій території України очікується незначне похолодання, а місцями і зовсім температура трохи вище 0 градусів. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

Вітер південний з переходом на північно-східний, 5-10 м/с, вдень у південній частині місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла; на півдні і південному сході вночі 1-6° тепла, вдень 4-9°.

карта Укргідрометцентру на 10 грудня

Так, на Лівобережжі та в Карпатах можливий невеликий мокрий сніг і дощ, а на сході - помірні опади. Вдень 10 грудня у більшості південних та центральних областей буде дощ і мокрий сніг, місцями сильний.

У Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях - налипання мокрого снігу, ожеледь; на решті території країни опади не прогнозуються. На дорогах місцями може бути ожеледь.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

При цьому в Києві та Київській області 10 грудня хмарно з проясненнями, без істотних опадів, на дорогах місцями ожеледь. Вітер південний з переходом на північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла.

У свою чергу синоптик Наталка Діденко зазначила на своїй сторінці в Facebook, що поки що зима м'яка. При цьому вона заявила, що в понеділок "на заході вітер посилиться до штормового", а також залишиться волога погода — мокрий сніг або дощ.

"В Києві завтра буде сиро і тепло, до +2 градусів. 10 грудня — статус-кво. 11 грудня — без особливих змін. 12 грудня — циклон, а, отже, самі знаєте, що, вже і боюся писати", - написала Діденко.

Нагадаємо, що у селі під Луцьком зараз активно йде ремонт доріг. Проте жителі обурені тим, що шляховики кладуть новий асфальт прямо на сніг.

Як повідомляв портал Знай.uа, в українських Карпатах кліматична обстановка загострюється. У зв'язку з цим рятувальники попередили місцевих мешканців і туристів про можливе сходження снігових лавин.

Також портал Знай.uа писав, що протягом 11-12 грудня в результаті впливу циклону погода в Україні погіршиться.