У Путіна бурхливо відреагували на ухвалення Верховною Радою закону "Про прилеглу зону України".

Верховна Рада

Про це пишуть ЗМІ з посиланням на панічні заяви росіян у виданні "Московський комсомолець".

"Українським прикордонникам дозволили вбивати росіян мовчки" - таким зловісним заголовком РосЗМІ відреагували на ухвалення вищевказаного закону.

пропагандисти

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"Стріляти на ураження без попередження! Таке право українським прикордонникам відтепер дає закон, ухвалений у четвер української Радою. У новому законі зазначено, що у разі вторгнення на українську територію злочинних угруповань і воєнізованих груп, з метою запобігання збройним конфліктам і провокаціям, українські прикордонники можуть відкривати вогонь на ураження ворога без жодного попередження. Зрозуміло, проти кого насамперед спрямовані ці законодавчі новації", - йдеться у матеріалі.

прикордонник

Також наводяться думки російських експертів. Один з них, директор Центру вивчення країн Близького Сходу та Центральної Азії Семен Багадасаров упевнений, що "це зроблено в межах спроби чергового антиросійського "накату", посилення напруги, щоб нас налякати.

"Усе це, звісно ж, ситуацію на кордоні веде від локальної напруженості до ширшої конфронтації", - коментує він український закон.

український кордон

Іще один російський експерт підлив масла у вогонь:

"Після ухвалення такого закону так і хочеться згадати радянську кінокласику: "Все, кіна не буде - електрика закінчилася!". Це все саме про них. Авантюра в Чорному морі відбулася, а вони тільки тепер "б'ють по хвостах", ухвалюючи такий закон. Так що висновок з усього цього простий: по-перше, - реакція на подію, яка ними ж була спровокована, запізніла, по-друге, - абсолютно бездумна і не прорахована, а по-третє, - це повне нерозуміння того, що за такі дії доведеться відповідати", - резюмував він.

Нагадаємо, підрозділи та бойові частини ЗСУ перемістяться на найнебезпечніші напрямки по всій лінії українського кордону з Російською Федерацією.

Раніше Знай.uа писав про те, що Верховна Рада ухвалила припинення дії Договору про дружбу і співробітництво між Україною та Росією.

Також Знай.uа повідомляв, що з моменту уведенням воєнного стану в Україні кількість росіян, які перетнули державний кордон, скоротилася майже втричі.