Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розповів, коли завершиться режим воєнного стану на території десяти областей.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, Гройсман відзначив, що правовий режим воєнного стану перестане діяти відразу ж, як зникне загроза повномасштабної військової агресії з боку Росії.

"Якщо ми не будемо відчувати ніяких загроз, то ніяких підстав для продовження воєнного стану не буде. Також якщо ситуація нормалізується, можливо розглядати дострокове його припинення", - сказав Гройсман журналістам.

Популярні новини зараз

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що з початку введення воєнного стану в Україні минуло усього лише кілька днів, однак про розгул аферистів, які масово грабують людей під виглядом військовослужбовців, не чув хіба що ледачий.

Конфіскація майна "на потреби армії"

Паніку і страхи у зв'язку з введенням воєнного стану по повній програмі почали використовувати шахраї. Так стало відомо, що останні кілька днів патрульним Запорізької області раз у раз надходять дзвінки від жителів. Скаржаться на підозрілих осіб, які "роблять обхід" з нібито оповіщенням про введення комендантської години, на ділі ж - просто шукають привід, щоб потрапити в квартири.

"У Мелітополі хлопець і дівчина під приводом воєнного стану просяться зайти в квартиру, щоб пояснити, як потрібно поводитися після 19 години, так як (за їхніми словами) на вулицю виходити не можна, - повідомляють в соцмережах. Не пускайте цих шахраїв, адже комендантської години в Мелітополі немає!", - пишуть українці у соцмережах.

А в Запоріжжі в квартиру до бабусі намагався пробратися невідомий чоловік: подзвонив в домофон, ввічливо представився військовим і сказав, що прийшов конфіскувати, а точніше, запозичити деяке майно для потреб армії. Пенсіонерка хотіла спочатку впустити незнайомця, але потім все ж засумнівалася і викликала поліцію.

Нагадаємо, українські герої врятували миротворця ООН.

Як повідомляв "Знай.ua", Путіну пообіцяли "наслідки та біль" через українських моряків.

Також "Знай.ua" писав, що США зробили тривожну заяву по Україні.

Тетерук пояснив, для чого потрібно було вводити воєнний стан