У Миколаєві під час пологів померло немовля, а його мати Ольга Матюшевська потрапила в реанімацію у важкому стані.

Цю інформацію повідомила свекруха породіллі Світлана Палієнко, передає "Преступности.НЕТ".

Вона вважає, що в цьому винні лікарі Миколаївської обласної клінічної лікарні, які займалися лікуванням Ольги.

Жінка розповіла, що її невістка зараз знаходиться на межі життя і смерті.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Ольга перебувала на збереженні в гінекологічному відділенні пологового будинку №3 з 38-го тижня вагітності. Потім у неї почалися скарги на біль в поперековій області, підвищену температуру. Їй поставили діагноз відшарування плаценти і сечокам'яна хвороба та направили 24 листопада в Миколаївську обласну клінічну лікарню в акушерсько-гінекологічне відділення з різкими болями в поперековій області. У лікарні встановлений діагноз відшарування плаценти виключили. Після введення 15 уколів анальгетиків і спазмолітиків біль не припинилася. Пізніше було встановлено діагноз міжреберна невралгія"

Жінка розповіла, що на всі скарги лікарі відповідали "так і повинно бути".

"28 листопада вона запитала у лікаря: чи нормально, що вже два дні у неї тривають кров'янисті виділення? Лікуючий лікар відповіла, що так і повинно бути. Але незабаром у нашої доньки поновилися болі вже внизу живота, і різко піднялася температура до 38,5. 29 листопада о 9:00 у неї почалися перейми. В 10:00 температура була вже 42 градуси, на що лікар порадив їй вставати і більше рухатися, пострибати на м'ячі. Після рекомендації медика нашій доньці стало ще гірше: з'явилася слабкість, потемніння в очах, з'явилась синюшність рук і обличчя, блювання. Черговий лікар А. Р. Дідоренко прийшов, призначив крапельницю, після якої стало ще гірше, на що лікар сказав, що ситуація вийшла з-під контролю! А через деякий час їй принесли підписати згоду на кесарів розтин і відвезли в операційну".

Після операції жінку доставили у відділення реанімації з діагнозом емболія навколоплідними водами. У відділенні інтенсивної терапії проводили реанімаційні заходи їй і дитині, але врятувати немовля не вдалося.

"Олю перевели в реанімаційне відділення без свідомості на апарат штучної вентиляції легенів з діагнозом ДВЗ-синдром. Чому медики не розпізнали загрозу загибелі плоду і не призначили екстрений кесарів розтин вчасно? Наявна відкрита халатність медиків акушерсько-гінекологічного відділення. Як здорову дитину у спеціалізованому відділенні обласного рівня за 5 днів довели до реанімації! Чому немає реакції обласного управління охорони здоров'я?".

В прес-службі управління охорони здоров'я Миколаївської ОДА розповіли, що під час пологів загинула дитина, а її мати опинилася в реанімації.

За словами співробітників обласного управління охорони здоров'я, лікарі робили все можливе, щоб врятувати жінку. Завдяки роботі медиків, за даними облздраву, вона залишилася жива, до її лікування залучили найкращих фахівців.

Нагадаємо, новорождена дитина допомогла жінці вийти з коми.

Як писав раніше портал "Знай.uа", новонароджена дитина з сивим волоссям здивувала абсолютно всіх.

Також портал "Знай.uа" писав, як вчитися на чужих помилках і зберегти шлюб.