Для водії приготували нові штрафи і стосуються вони перевезення заборонених речей або відсутності у транспортному засобі - обов'язкових.

Про це пише Politeka.

Кожен водій знає, що в машині не можна перевозити: зброю, боєприпаси, вибухівку, наркотики, а також шкідливі і небезпечні для здоров’я хімічні сполуки без відповідних документів і дозволів.

зброя

Якщо поліція зупинила автівку і в багажнику виявила зрубану ялинку, виловлену рибу або застреленого тварина, в такому випадку правоохоронці складуть адмінпротокол, а водій отримає штраф.

Популярні новини зараз

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Показати ще

Єдиний виняток - водій має відповідні документи для дозволу полювання, риболовлі або вирубки дере і таке інше.

Також, слід нагадати, що в у правилах дорожнього руху йдеться, що маса багажу не може бути більшою, ніж встановив виробник транспортного засобу.

авто, перевірка

Якщо багаж обмежує водієві огляд, ускладнює управління і порушує стійкість транспортного засобу, закриває зовнішні світлові прилади і світловідбивачі, реєстраційні та розпізнавальні знаки, то за це також водій заплатить з власно кишені.

багаж

Якщо багаж виступає за габарити машини, то водій повинен встановити спеціальний розпізнавальний знак "Великогабаритний вантаж".

Нагадаємо, в Україні вступили в дію нові правила розмитнення авто з іноземною реєстрацією і в ГФС вже відзвітували про перші результати. Так званий "закон Южаніної" оновив формулу розрахунку акцизів, а також передбачає пільги - знижка на перші 90 днів, коли вартість розмитнення обійдеться вдвічі дешевше.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на українських водіїв чекають нові правила на дорогах. Мінрегіонбуд пропонує ввести європейську систему зниження швидкості на дорогах.

Також Знай.ua писав, що українцям показали перше авто, яке розмитнили за "законом Южаніної". Скільки заплатив власник?

Дивіться: Що влаштували власники євроблях на кордоні з Польщею