Українським морякам, яких незаконно затримали окупанти у Керченській протоці, так званий суд Сімферополя у середу, 28 листопада, обиратиме запобіжний засіб.

Про це стало відомо із підконтрольних окупантам ЗМІ.

Однак в Україні знайшлися ті, хто почав обурюватися, що наші моряки не відкрили у відповідь вогонь і не відстрілювалися до найгероїчнішої смерті, а сказали на камеру те, що зажадали російські окупанти.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Показати ще

Про це пише український блогер Сергій Марченко.

Він зазначає, що, читаючи такі новини, йому згадався пост російського блогера Аркадія Бабченка, який свого часу пройшов Чечню і багато всього.

"Він тоді написав, що не вірить у героїв в полоні, тому що бачив, як ламали залізних мужиків. Методи НКВС не змінюються. Три дні цілодобових тортур і ти або збожеволієш, або напишеш донос, що твоя мама готувала змову проти товариша Путіна за завданням британської розвідки", - каже блогер.

ФСБ

"Наші моряки - герої, причому всі, весь наш флот. З однієї простої причини. Вони прекрасно розуміють співвідношення сил в Чорному морі і віддають собі звіт, що з ними буде, коли почнеться заміс з ЧФ РФ і все одно служать. Лише одиниці з нас змогли б так. Цікавий факт, Богдан Небилиця, командир катера Нікополь, був серед курсантів Нахімовського училища, які відмовилися переходити на сторону окупанта і зберіг вірність присязі. Серед захоплених є ще кілька людей, які залишили Крим після окупації", - підкреслив блогер.

Нагадаємо, Сімферопольський суд заарештував на два місяці 12 українських військових моряків. Раніше їх затримали окупанти, звинувативши у порушенні кордону Росії в Керченській протоці.

Всього окупанти заарештували 24 моряка. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Раніше Знай.uа писав про те, що так званий "Керченський міський суд" у окупованому Криму виніс рішенння у справі затриманих українських моряків.

Також Знай.uа повідомляв, що командир малого бронекатера Військово-морських сил України "Бердянськ" старший лейтенант Роман Мокряк відмовився давати будь-які свідчення співробітникам російської ФСБ і "зізнаватися" на відео у не скоєних ним злочинах.