Міністерство освіти і науки винесло на громадське обговорення проект положення про сертифікацію педагогічних працівників.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"На виконання вимог Закону України "Про освіту" МОН розроблено проект постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Положення про сертифікацію педагогічних працівників", яке повинно врегулювати процедуру оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника шляхом незалежного тестування, самооцінки і вивчення практичного досвіду його роботи. Сертифікація, згідно з проектом, повинна здійснюватися на добровільній основі з метою підвищення престижності педагогічної праці і заохочення вчителя до особистісного і професійного росту", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Проектом передбачено встановлення педагогічному працівнику, в разі успішного проходження сертифікації, доплати в розмірі 20% посадового окладу, а також зарахування сертифіката проходження атестації.

Зауваження та пропозиції до проекту МОН приймає до 9 грудня.

Раніше ми писали, що з початку року обсяг призначених субсидій українцям зменшився більш, ніж на половину.

Про це пише "Хвиля", посилаючись на інформацію Державної служби статистики. Наголошується, що в січні-жовтні 2018 року обсяг призначених дотацій на оплату житлово-комунальних послуг зменшився на 66,7% до 1 164,8 млн гривень порівняно з січнем-жовтнем 2017 року.

Так, у міських населених пунктах загальний обсяг призначених субсидій склав 857,6 млн гривень, у сільських населених пунктах - 307,2 млн гривень (2 497,7 млн гривень і 995,2 млн гривень відповідно за аналогічний період 2017 року).

Також раніше ми повідомляли, що в Україні стартувала монетизація субсидій. Вже з січня 2019 року вся сума допомоги від уряду буде приходити безпосередньо на ваш банківський рахунок у державному банку одержувачів субсидії, які вперше звернулися за допомогою.

Нагадаємо, в Україні стартувала монетизація субсидій.

Як повідомляв портал Знай.uа родичів заробітчан шантажують субсидіями.

Знай.uа писав про те, що чиновники придумали, як не виплачувати субсидії.