На Україну насувається зима, гряде серйозне похолодання із його вічними супутниками - заметілями та льодом на дорогах і тротуарах.

погода в Україні

Через слизьку поверхню можна посковзнутися навіть на чистих і посипаних тротуарах, що вже говорити про те, коли вулиці перетворюються на справжню ковзанку.

Як виявилося, відшкодувати моральні і матеріальні збитки в разі отримання травм більш ніж можливо. Про це розповіла адвокат Наталія Розинська.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Місце падіння: сходинки закладу
Якщо людина впала на сходах біля супермаркету, салону краси або іншого приватного закладу, то це можна констатувати як "неякісно надану послугу". Адже саме господарі закладів зобов'язані приводити в порядок сходинки і навколишню територію.

Наталя Розинська радить дотримуватися таких правил: якщо ви впали, то не соромтеся попросити, щоб вас зняли на відео або сфотографували, навіть в лежачій позі. І, звичайно ж, сфотографувати місце, на якому ви втратили рівновагу. Після чого викликати швидку допомогу, зафіксувати травми і передати всі дані адвокату, який буде представляти ваші інтереси в цій справі. А поліція може дати напрямок в травмпункт.

Місце падіння: зупинка або тротуар
Тротуар, зупинка, підземний перехід - всі ці локації прибирають комунальні служби міста. Якщо ви втратили рівновагу поспішаючи на автобус і отримали травму, то знайти і покарати винних буде складніше. Однак, послідовність дій не змінюється: фіксуєте все на відео і фото, викликаєте "швидку допомогу" і поліцію, телефонуйте адвокатові.

Нагадаємо, грудень здивує українців аномалією температур, синоптики обіцяють максимально непередбачувану погоду.

Раніше Знай.uа писав про те, що на Україну насувається скандинавський антициклон, його вплив відчують на собі більшість українців.

Також Знай.uа повідомляв, що зима в Україні цього року виявиться настільки переповненою погодними несподіванками, що навряд чи встигнемо до них пристосуватися.