Новий рік на порозі і більшість людей думають, як відсвяткувати його весело, але і не витратити зайвого. Фахівці дали кілька порад, як це зробити.

Святковий стіл

Найкращим способом весело відствяткувати та ні в чому собі не відмовляти -це запросити до себе друзів. Але за умови, що всі скинуться на продукти/випивку, або ж кожен принесе заздалегідь обговорені страви чи продукти.

Спільна плата значно заощадить ваш бюджет.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

І памятайте! Мінімум страв. Не варто накривати стіл, щоб він ламався. Достатньо буде трохи закуски, все одно всю ніч ніхто не їсть.

Основний час присвятіть веселощам, настільним іграм тощо. Це не лише відволіче гостей від столу, а й забезпечить гарний настрій усім.

Алкоголь

Намагайтеся не скуповувати все підряд. Оберіть краще одну-дві пляшки хорошого спиртного з урахування смаків близьких.

Місце святкування

Як би це цинічно не прозвучало, але найбільше ви заощадите, якщо підете святкувати Новий рік до друзів чи близьких. Звісно ж вам потрібно буде також щось купити з їжі чи напоїв, та все ж основні витрати ляжуть на плечі господарів.

На правах гостей, принесіть з собою шампанське, букет квітів господині та торт.

Подарунки

Не витрачайте зайвого і на подарунки. В якості презента знову ж таки це можуть бути фрукти чи солодощі, пляшка шампанського чи вина. Можна придбати символічні сувеніри із символом Нового року.

Нагадаємо, українця порадили запасатися алкоголем, адже перед новим роком ціни різко злетять. Більшість напоїв буде не по кишені простим українцям.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти показали, як змінилися ціни на популярну страву, атрибут новорічного столу - салат "Олів'є". У порівнянні з минулим роком, цьогоріч за набір продуктів доведеться віддати на 28% більше.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні розпочався новорічний переполох. Спеціалісти розповіли, які подарунки цього року в тренді та на чому заощадити.

Дивіться: Як зробити святкування Нового року веселим та економним