Щорічно 19 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний чоловічий день (International men's Day, IMD). Про історію та традиції цього свята читайте далі у статті.

Міжнародний чоловічий день 2018: історія свята

Вперше ідея проведення свята з'явилася ще в 1960-х роках, коли планувалося відзначати Міжнародний чоловічий день 23 лютого. Довго цю задумку не вдавалося реалізувати і лише на початку 1990-х років за ініціативою професора Томаса Оастера, який керував центром чоловічих досліджень при університеті Міссурі-Канзас, в Америці пройшли перші святкові заходи в лютому.

Ініціатором сучасного Міжнародного чоловічого дня був доктор Джероме Тілуксінгх з університету Вест-Індії. На його переконання, це свято підкреслить позитивну роль чоловіків у сім'ї та суспільстві. Датою його проведення доктор Тілуксінгх вибрав 19 листопада — день народження власного батька, який, як вважає Джероме, був чудовим прикладом для наслідування.

Головне завдання Міжнародного чоловічого дня — привернення уваги до гендерної дискримінації чоловіків при встановленні важливості їх ролі в сім'ї та вихованні дітей. Також немало важливим є наголос організаторів на збереження здоров'я хлопчиків і чоловіків.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Міжнародний чоловічий день 2018: традиції свята

Зараз цю дату відзначають у більш ніж 50 країнах світу: Австралії, Австрії, Великобританії, Угорщині, Гані, Ізраїлі, Індії, Ірландії, Італії, Канаді, Китаї, Норвегії, США, Сінгапурі, Тринідад і Тобаго, ПАР, Ямайці та багатьох інших.

Традиційно по всьому світу проходять цікаві семінари, заходи у школах, програми на радіо і телебаченні, мирні демонстрації і ходи, круглі столи, а також покази арт-об'єктів, які присвячені ролі чоловіків у суспільстві.

Варто відзначити, що порядок відзначення і тематика цього дня необов'язкові. Незважаючи на те, що щорічно всім країнам пропонується яка-небудь одна основна тема святкування, кожна держава може вибрати найбільш актуальну для себе тему.