З 2019 року в Україні почнеться осучаснення пенсій. При цьому першими підвищення виплат відчують на собі військові пенсіонери. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко. Про це передає Хвиля.

"З наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке буде проходити щорічно. Люди побачать, що вже не від рішень уряду залежить перерахунок пенсій. З 1 січня 2019 року отримають черговий перерахунок, осучаснення і підвищення пенсій військові пенсіонери, а з 1 березня всі категорії громадян, всі пенсіонери отримають перерахунок пенсії. Тобто це вже автоматичний режим, який відчують на собі всі люди. Цей рік ми пропустили, тому що був перерахунок з 1 жовтня", - пояснив Розенко.

Чиновник повідомив, що це автоматичний режим, який відчують на собі всі громадяни. У той же час він наголосив, що осучаснення виплат не призведе до збільшення дефіциту Пенсійного фонду.

У цьому році, зазначив Розенко, рівень пенсійного забезпечення в нашій країні збільшився, так як пішов перерахунок військовослужбовцям.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

"Протягом року збільшуються пенсії людям, виплати яким залежать саме від прожиткового мінімуму", — сказав віце-прем'єр.

Він також зазначив, що дефіцит і борг Пенсійного фонду не зросли і уряд працює в рамках запланованих графіків.

"В цьому році ми фінансуємо бюджет Пенсійного фонду на рівні попереднього року, при тому що рівень пенсійного забезпечення збільшився, оскільки були перераховані пенсії військовослужбовцям. Дефіцит і борг пенсійного фонду не збільшився. Ми працюємо в рамках запланованих графіків. Навпаки - ми будемо скорочувати дефіцит Пенсійного фонду", - уточнив віце-прем'єр.

Зазначимо, з січня 2019 року Укрпошта не буде доставляти пенсії. Про це заявив гендиректор підприємства Ігор Смілянський.

На даний момент через Укрпошту пенсії отримують 45% українських пенсіонерів. Серед них ті, хто за станом здоров'я не може прийти на пошту або банк, а також жителі сільської місцевості.

Нагадаємо, незабаром в Україні розпочнеться другий етап реалізації системи накопичувальних пенсій. Для цього створені всі умови.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міністерство соціальної політики пропонує скасувати конкретні терміни, в які Пенсійний фонд повинен повертати позики казначейству.

Також "Знай.uа" писав, пенсійний фонд "придумав" роботу для 71-річної киянки.