Українці, які зараз знаходяться на заслуженому відпочинку, можуть чекати значної надбавки до пенсії 1-го березня 2019 року.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

"Для забезпечення індексації пенсії щорічно проводиться перерахунок раніше призначених пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати", - йдеться в законі про пенсійне забезпечення.

Якщо раніше пенсії підвищували тільки на відсоток від прожиткового мінімуму, то з нового року пенсії будуть перераховуватись за формулою.

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

Наприклад, той, хто вийшов на підвищену пенсію в цьому році, має 35 років стажу і заробляв трохи менше 8 тис. грн, може претендувати на пенсію 1,8 тис. грн.

Пенсію можна порахувати за формулою: 5302.8 × y / 7621 × x × 0.01.

5302,8 грн - середня зарплата в Україні за останні роки;

в - розмір власної зарплати;

х - стаж у роках;

7621 - середня зарплата в Україні, з якої сплачуються внески до Пенсійного фонду.

Крім того, якщо раніше українцям підвищували розмір самої пенсії, то тепер її будуть перераховувати за формулою. Так, як середня зарпалата в країні зростає, її будуть "індексувати". Наприклад, якщо за три минулих роки зарплати в середньому росли на 18%, а інфляція складе 10%, то зарплату у формулі підвищать на 14% (18/2 + 10/2). Так, замість 5302,8 грн можуть порахувати пенсію по зарплаті в 6045 грн. Тоді розмір виплати збільшиться з 1,8 до 2,1 тис. грн.

Нагадаємо, українці ризикують в цьому місяці не отримати свої пенсії вчасно. Глава відомства Андрій Рева відповідально попередив пенсіонерів в ефірі українського телеканалу. Скандально відомий міністр-дієтолог зазначив, що своєчасність виплат залежить від багатьох чинників, одним з яких є переговори з представниками Міжнародного валютного фонду.

Раніше Знай.ua повідомляв, Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект, що передбачає збільшення штрафу в 17 раз для тих власників авто та інших транспортних засобів, які порушують правила застосування ременів безпеки або шоломів.

Також Знай.ua писав, українці все частіше стикаються з проблемою заблокованих рахунків, крім того, клієнти популярних банків не дораховуються коштів.