Правоохоронні органи затримали колишнього співробітника внутрішніх військ за підозрою у вбивствах активістів Євромайдану.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що затриманий пройшов відбір та всі перевірки до новоутвореної Національної гвардії.

Відомо, що слідчі вже повідомили йому про підозру відразу за двома статтями Кримінального кодексу.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

"Зараз йому вже повідомлено про підозру по ч.3 ст.365 (в редакції від 7 квітня 2011 року), п.п.1, 5, 12 ч.2 ст.115 (в редакції від 5 листопада 2009 року) КК України "- передають ЗМІ.

Також повідомляється, що підозрюваного було заарештовано до 29 грудня. Суд у рішенні підтвердив, що колишній спецназівець був озброєний снайперською гвинтівкою з оптичним прицілом та розміщувався поблизу бетонних блоків на території КМУ.

З цієї позиції, як вказано, проглядалася вулиця Інститутська. Близько 11:28 він "вистрілив зі снайперської гвинтівки" по мітингувальникам.

Разом з тим варто відзначити, що у Києві спеціальні служби почали демонтувати меморіал Героям Небесної сотні. Як пояснили, це відбувається для проведення управлінням спеціальних розслідувань слідчих експериментів.

Зазначається, що експерименти потрібні, щоб завершити розслідування вбивств активістів Євромайдану в лютому 2014 року.

Відомо, що в червні повідомлялося, що меморіальний пам'ятник Героям Небесної сотні, який створили учасники Революції Переваги на місці кривавого розстрілу протестувальників на вулиці Інститутській, планують тимчасово перенести для завершення слідчих експериментів.

Як зазначили в ГПУ, прокурори просили суд накласти арешт на ділянку на алеї Героїв Небесної сотні в столиці. Однак Печерський райсуд Києва відмовився заарештувати ділянку і заборонити будівництво на алеї Героїв Небесної сотні для проведення слідчого експерименту.

Сім'ї героїв Небесної сотні погодилися на перенесення тимчасового меморіалу з центру Києва для проведення експертиз у справах Майдану.

Місцеві журналісти розповіли, що тепер буде з меморіалом загиблим українцям на Майдані.

"Згідно попередніх планів, прибирати хрести і портрети загиблих учасників Євромайдану не будуть, а тільки перенесуть подалі – ближче до каплиці", – зазначають вони.

Нагадаємо, знаменитості, які пишаються своїм українським корінням.

Як повідомляв "Знай.ua", пам'ятник Небесної сотні хочуть перенести, батьки загиблих б'ють на сполох.

Також "Знай.ua" писав, що сенат США офіційно визнав смерть мільйонів.

Діти Небесної Сотні: слова тих, чиї батьки загинули на Майдані