Національний банк України (НБУ) на 9 листопада 2018 року встановив офіційний курс на рівні 27,92 грн/долар, що на 3 копійки вище порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

обмін валют

Офіційний курс гривні до долара на 9 листопада, встановлений на такому рівні: 2792,6734 гривень за 100 доларів (+2,9776 гривень).

При цьому курс долара на 8 листопада становить 2789,6958 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Раніше ми повідомляли, що в Україні з 5 листопада повноцінно заробила система BankID, яка дозволяє одержувати довідки від держорганів або відкривати рахунки у банках, не виходячи з дому, просто в інтернеті.

BankID - це єдина електронна система верифікації людини, яка дозволяє підтвердити особу дистанційно і отримати доступ до адміністративних і банківських послуг. Якщо коротко, то всі документи, що посвідчують особу, будуть зберігатися у вашому електронному запису.

З новою послугою українці зможуть отримати понад 70 адмінпослуг, а також відривати рахунок просто в мережі, для цього не потрібно особисто відвідувати відділення банків.

З новою системою можна спростити оформлення документів. Зараз українцям доступні 70 різноманітних послуг, однак найближчим часом перелік повинні збільшити.

Також раніше ми повідомляли, що в Україні три популярних банку - Вернум банк, БМ Банк і Мистобанк потрапили під загрозу закриття, оскільки їх регулятивний капітал (гроші, які банк витрачає на підтримку стабільної роботи в разі, якщо боржники не повертають гроші) в жовтні не дотягував до мінімально необхідних 200 млн грн.

Повідомляється, що таким чином було порушено одне з ключових вимог Нацбанку.

З 81 платоспроможного банку за станом на 1 жовтня 2018 року хоча б один норматив порушували 26 установ. Згідно з чинними правилами, Національний банк України має право закрити банк (відкликати ліцензію).

Нагадаємо стресс-тест від НБУ не витримають 5 банків, плачевний стан погіршується.

Як раніше повідомляв Знай.uа українцям розповіли, на скільки подорожчають квартири.

Знай.uа писав, що з водіїв висмокчуть останні гроші за неправильну парковку.