З 1 листопада у київському громадському транспорті запрацював єдиний електронний квиток. Протягом року нова система працюватиме у тестовому режимі, а з осені 2019 вона має бути у всіх видах транспорту. Експерти пояснили у чому переваги е-квитка та чи вигідне таке рішення.

Електронний квиток - це єдиний проїзний документ для пасажирів для всіх видів транспорту. Державі він допоможе економити, а от на скільки вигідним буде для простих українців?

е-квиток

Е-квиток представляє собою пластикову картку на кількість поїздок. Крім картки пасажири можуть користуватися також мобільними, завантаживши спеціальний додаток, або банківською карткою.

У транспорті встановлять спеціальні пристрої - валідатори. Все, що потрібно зробити, піднести картку чи смартфон, здійснити оплату та отримати чек.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

гроші

Що це дає місту?

Серед переваг нової системи, за словами представника міської адміністрації, це те, що тепер можна легко отримати дані, у який час та на якому маршруті найбільш завантажений транспорт, скільки пасажирів їздить. Це дасть можливість у пікові години збільшити кількість транспорту, а у міжпіковий - зменшити.

Для перевізників також вигідно. так, вони можуть надати місту реальну картину перевезення пасжирів та вимагати певної компенсації.

Також система ліквідує махінації з боку касирів/кондукторів, пасажирів. Тепер ніхто не зможе двічі продати квиток або ж проїхатися з одним квитком ще раз , якщо його, наприклад не закомпостували.

Що це дає пасажирам?

Пасажири запевняють, що вони більше економлять на проїзді. До того, ж протягом півгодини після оплати пасажир може пересісти на інший вид транпорту не сплачуючи вдруге за проїзд.

Додамо, у Києві поки що е-квиток працюватиме, як експеримент.

Нагадаємо, пасажирам розповіли, де у Києві придбати е-квиток.

Як повідомляв портал Знай.ua, нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація, що у маршрутках передмістя Києва зросте ціна на проїзд. Вже з першого листопада оголосять остаточні тарифи.

Також Знай.ua писав про те, що "Укрзалізниця" відкриє новий сервіс, який спростить процедуру придбання квитків.

Дивіться: Що таке єдиний електронний квиток та як ним користуватися