У вересні 2018 року сума заборгованості з виплати зарплат в Україні збільшилася на 6,5% – до 2,889 млрд грн. Про це свідчать дані офіційної статистики, пише Хвиля.

З початку 2018 року заборгованість із зарплати зросла на 521 млн грн, тобто на 22%.

зарплата

Найбільший ріст заборгованості зафіксовано у Хмельницькій (на 64,5%), Кіровоградській (43,7%), Волинській (34,9%), Тернопільській (на 33,3%), Херсонській (27,8%) та Закарпатській (на 25,3%) областях.

Скорочення заборгованості по виплаті зарплати спостерігалося у Рівненській (на 9,1%), Житомирській (8,7%), Вінницькій (2%), Запорізькій (0,6%) та Черкаській (0,2%) областях.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Зарплата

Як повідомлялося, Мінсоцполітики хоче запровадити пеню для роботодавців за затримку зарплат. Проект відповідного закону вже направлений на узгодження в зацікавлені органи виконавчої влади та сторонам соціального діалогу. У документі, крім пені, прописані інші способи соцзахисту працівників.

Раніше ми повідомляли, що в вересні середня номінальна заробітна плата в Україні склала 9042 гривень. Це на 12,9% більше, ніж у минулому році і більш, ніж удвічі перевищує мінімальний показник.

Підвищення зарплати

Про дані Держстату повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Наголошується, що в Україні зарплати вище середнього отримують працівники промисловості, особливо в фармацевтиці (16,4 тисяч гривень), нафтопереробці (11,4 тисяч гривень) і металургії (11,2 тисяч гривень), транспорті, а також в області ІТ.

Також удвічі вище показники мінімальних зарплат педагогів (7176 грн) і медпрацівників - 5730 грн.

зарплата

Варто відзначити, що за прогнозами Кабміну, показник середньої зарплати, як один з орієнтирів економічного розвитку України, повинен досягти позначки в 10 тисяч гривень.

Додамо, що з 1 січня 2019 одноразово в наступному році піднімуть і мінімальні зарплату, яка складе 4 170 грн.

Нагадаємо, роботодавців змусять платити пеню за прострочення виплати заплати.

Як повідомляв раніше Знай.uа, українцям після 45 років важче влаштуватися на роботу, не дивлячись на новий закон і квоти.

Знай.uа писав, що у вересні середня номінальна заробітна плата в Україні склала 9042 гривень.