У Польщі переживають із-за можливого різкого відтоку українських заробітчан в країни Західної Європи. Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

Польська економіка розвивається швидкими темпами і відчайдушно має потребу в робочій силі, яку складають українці і на яких вона зараз спирається. Однак вони все частіше вибирають майданчиком для заробітку інші країни.

Українські заробітчани допомогли вирішити кадрові проблеми в Чехії та Словаччині, але попит лише зростає. Дані ООН свідчать, що з 2015 року з України виїхало 7% робочої сили. Така трудова міграція в найближчі роки може загрожувати стабільності цін і підривати економічне зростання України.

Польща довгий час залишалася лідером для трудової міграції українців, однак найближчим часом все може кардинально змінитися. Так, ті, хто не вперше виїжджає працювати в Польщу, починають придивлятися до Заходу і планувати їхати працювати у Німеччину та інші країни ЄС.

Популярні новини зараз

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Показати ще

За оцінками Work Service, з Польщі в інші країни можуть переїхати майже 60% трудових мігрантів з України. Така ситуація призведе до занепаду конкурентоспроможності польських компаній.

"У Німеччині вони зможуть законно заробити значно більше. Польща не буде для них такою привабливою. Працівників з України вже зараз відбирають у нас Чехія, Словаччина та Угорщина. Ці країни вирішили проблеми з працевлаштуванням та пропонують кращі умови праці", - відзначає голова компанії Work Service Павло Вольневич.

Нагадаємо, в якій країні українські заробітчани живуть найкраще. Стало відомо, в якій країні українці витрачають найбільше грошей.

Як повідомляв "Знай. ua", Польща виставила українок посміховиськом на весь світ. На картинках жінки миють посуд, збирають ягоди, прибирають.

"Знай. ua" писав, як над українськими заробітчанами знущаються в Польщі. Голова профспілки розповів шокуючі подробиці.