Як повідомили в прес-службі Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, з вівторка, 23 жовтня в Україні, встановили заборону на серію ліків для лікування внутрішньопечінкового холестазу, гострих порушень мозкового кровообігу та серцевої недостатності.

Під заборону потрапив "Моносан" в таблетках по 20 мг серії 0070617 і по 40 мг серії 9070617 виробництва. МЕД. ЦС Прага а.про. Чехія.

Постійну заборону встановили через невідповідності за показником "Втрата в масі при висушуванні" і "Стійкість до розплавлення".

Під постійну заборону також потрапив препарат для лікування внутрішньопечінкового холестазу "Адециклол" порошок 400 мг / 5 мл і розчинник для приготування розчину для ін'єкцій, 5 флаконів з порошком та 5 ампул з розчинником по 5 мл серій 171112/169050, 171113/169050.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Заборону встановили через виявлення дефекту вторинної упаковки.

Також встановлено тимчасову заборону на розчин для ін'єкцій "Мексиприм" 50 мг / мл по 2 мл в ампулах № 10 серії 60317 виробництва ТОВ "Науково-технологічна фармацевтична фірма" ПОЛІСАН ", Росії. Препарат заборонили через невідповідність за показником "Опис".

Варто відзначити, не так давно, лікарі повідомили про небезпеку популярного антибіотика, яким користувалися мільйони хворих по всьому світу.
Американські ЗМІ повідомляють, що 60-річний житель Нью-Джерсі розповів, як стоматолог призначив йому прийом амоксициліну.

Даний антибіотик широкого спектру дії досить популярний в медичній практиці в усьому світі і є навіть більш вживаним, ніж відомий ампіцилін. Стоматолог провів процедуру перепломбування каналів зуба і відпустив пацієнта додому.

Проте вже незабаром чоловік потрапив у лікарню з лихоманкою, головним болем і болем у шиї.

Оглянувши хворого. лікарі поставили діагноз "менінгіт". Зазвичай це небезпечне запалення з'являється через зараження або його провокує особлива інфекція.

Нагадаємо, в Україні встановили тимчасову заборону на використання і реалізацію засобів для лікування порушень шлунково-кишкового тракту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", українці продовжують витрачати великі суми на ліки, ефективність яких знаходиться під величезним знаком питання.

Також "Знай.uа" писав, на території країни заборонили одразу вісім препаратів для лікування порушень травного тракту, артеріальної гіпертензії, протигрибковий засіб.