З 1 листопада у столиці, за рішенням Київської міської державної адміністрації (КМДА) в тестовому режимі запустять електронний квиток у комунальному транспорті. Про це повідомила прес-секретар департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Ксенія Призиглей, передає Хвиля.

Порядком передбачено такі форми носія е-квитка: транспортна картка, банківська картка, соціальна (пільгова картка), QR-код, учнівський та студентський квитки, гаджет з відповідним додатком.

Так, за словами прес-секркетаря, в наземному транспорті вже встановлено 1,5 тис. комплектів обладнання для функціонування системи електронного квитка.

До того ж від 22 жовтня розпорядженням мер Києва Віталій Кличко затвердив порядок функціонування автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті незалежно від форм власності.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Згідно з документом, перевізники повинні обладнати рухомий склад міського транспорту, а також станції Київського метрополітену, швидкісного трамвая, фунікулера, міської електрички обладнанням для функціонування системи електронного квитка.

Що стосується проїзного квитка, то він може бути разовим, на певний період на один або декілька видів транспорту з певним кількість поїздок, без певної кількості поїздок.

Також період користування може починатися з моменту продажі квитка або з моменту його активації і передбачений квиток з урахуванням дальності поїздки.

Зазначимо, квиток буде заблокований у системі якщо пасажир не користується е-квитком на протязі року і вартість невикористаних поїздок не повертається.

У той же час пасажир може звернутися з заявою про повернення коштів з квитка, якщо він користувався ним протягом року.

Нагадаємо, в метро на табло зворотного відліку часу доведеться витратити не менше 15 млн грн.

Як повідомляв портал "Знай.uа", міська влада здає в оренду "ласі" майданчики в центрі Києва за 5 тис грн / міс.

Також "Знай.uа" писав, премьер-міністр Володимир Гройсман випробовує швидкісний поїзд з Києва до аеропорту "Бориспіль".